Life Rovat
242 vizualizări 23 mar 2017

Dylan a fost întrebat ce părere are despre faptul că melodia sa „Make You Feel My Love” este din nou la modă şi dacă vreuna dintre coverurile interpretate de Adele, Garth Brooks şi Billy Joel sunt pe placul său.

"Da, toate mi-au plăcut", a spus Dylan.

Artistul a mărturist şi care sunt noile sale preferinţe muzicale, printre artiştii săi preferaţi numărându-se Amy Winehouse.

"Après al lui Iggy Pop este un album bun. Imelda May, îmi place. Valerie June, The Stereophonics. Îmi plac albumele lui Willie Nelson şi Norah Jones cu Wynton Marsalis, precum şi discul tribut pentru Ray Charles. Mi-a plăcut utimul album al lui Amy Winehouse.”

Întrebat dacă era un fan al lui Amy Winehouse, muzicianul a răspuns: "Da, absolut. A fost ultimul individ autentic din preajmă."

Referitor la ultimul său album „Triplicate”, pe care anumiţi specialişti l-au denumit nostalgic, Bob Dylan nu a fost de acord cu aceştia:„Nostalgic? Nu, n-aş spune asta. Nu e necesar să te întorci în trecut său să-ţi fie dor de zilele frumoase de demult sau de amintiri preţioase despre ceea ce nu mai e. Un cântec precum Sentimental Journey este direct şi realist, aici şi acum.”

Bob Dylan va lansa, la 31 martie, un nou material muzical: de data aceasta este vorba despre un triplu album care conţine melodii celebre, revizitate şi reinterpretate de Dylan.

Cântăreţul şi poetul american Bob Dylan a primit Premiul Nobel pentru Literatură în anul 2016, însă nu a participat la ceremonia de acordare a distincţiei, care a avut loc pe 10 decembrie, la Stockholm, fapt care i-a atras o serie de critici.

Dylan a primit Premiul Nobel pentru Literatură pentru crearea unor „noi maniere de expresie poetică în cadrul marii tradiţii a muzicii americane”, conform anunţului site-ul oficial al acestor prestigioase distincţii.

Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind un simbol al inovaţiei în muzică şi cultură, primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambiţiile intelectuale.

Citește și: