Publicat

28

noiembrie

2014

12:20

4244

vizualizări

Capitala aprinde sâmbătă luminile de Crăciun şi deschide târgul „Bucharest Christmas Market"

Luminiţele de Crăciun din Capitală se vor aprinde anul acesta cu câteva zile mai devreme: pe 29 noiembrie, în ajunul sărbătorii Sfântului Andrei, la ora 18:00. Tot atunci se vor deschide şi porţile târgului oficial de Crăciun al Bucureştiului – „Bucharest Christmas Market.

Capitala aprinde sâmbătă luminile de Crăciun şi deschide târgul „Bucharest Christmas Market"

Luminiţele de Crăciun din Capitală se vor aprinde anul acesta cu câteva zile mai devreme: pe 29 noiembrie, în ajunul sărbătorii Sfântului Andrei, la ora 18:00. Tot atunci se vor deschide şi porţile târgului oficial de Crăciun al Bucureştiului – „Bucharest Christmas Market.

Anul acesta, luminile de Crăciun se vor aprinde mai devreme în Bucureşti. Astfel, sâmbătă, 29 noiembrie, la ora 18:00, locuitorii Capitalei sunt invitaţi să ia parte la momentul ce anunţă sosirea sărbătorilor de iarnă.

În aceeazi zi se deschid, în Piaţa Universităţii şi în Parcul Cişmigiu, târgul oficial de Crăciun al Bucureştiului – „Bucharest Christmas Market.

Astfel, timp de o lună, între orele 10:00 şi 22:00, bucureştenii vor putea să cumpere cadouri şi obiecte ceramică pictată, lemn cioplit, icoane şi pânzeturi brodate, costume şi măşti tradiţionale, jucării din lemn şi instrumente muzicale, globuri pictate manual, coroniţe din crengţee de brad sau ghirlande şi lumânări parfumate. 100 de comercianţi vor fi prezenţia la târg, se arată într-un comunicat remis de Primăria Capitalei.

De asemenea, vizitatorii vor putea gusta produse tradiţionale româneşti, cozonaci, vin fiert, turtă dulce, plăcinte, magiun, dulceţuri, miere şi siropuri.

Copiii vor avea şi ei parte de surprize: în căsuţa special amenajată, cei mici se vor întâlni cu spiriduşii lui Moş Crăciun şi alte personaje de poveste. În plus, ei pot lăsa scrisorile pentru Moşul la cutia poştală a acestuia, într-un loc special amenajat.

De asemenea, în Piaţa Universităţii un brad înalt de 16 metri va fi împodobit cu sute de luminiţie, clopoţei şi globuleţe.

Pe scena „Bucharest Christmas Market” vor avea loc o serie de spectacole susţinute de ansambluri de muzică populară, grupuri de copii, grupuri de colindători, ansambluri de datini şi obiceiuri din toate zonele tarii, precum şi trupe cunoscute. Pe scena din Piaţa Universităţii vor urca artişti şi formaţii precum Mandinga, Connect-R, Lora, Monica Anghel şi Nico, Cornelia şi Lupu Rednic, Floarea Calota, Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, LaLa Band, Ducu Bertzi, Gheorghe Gheorghiu, corul Simbol,Vasile Şeicaru şi Loredana şi Horia Brenciu. Noutatea din acest an o reprezintă concertul din data de 1 Decembrie, dedicat Zilei Naţionale a României.

Campanie umanitară: „Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun....”

Ca şi în anii precedenţi, „Bucharest Christmas Market” va avea şi o componentă socială, în cadrul Târgului desfăşurandu-se campania „Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun....”, organizată de Primăria Municipiului Bucureşti prin CreArt, în parteneriat cu Asociaţia SOS Satele Copiilor România.

Aşadar, vizitatorii sunt invitaţi la căsuţa SOS, unde va fi amplasat şi un „brăduţ al dorinţelor”, împodobit cu steţute în care copiii i-au scris lui Moş Crăciun ce îşi doresc. Persoanele care vor să se implice pot alege o steluţă din brad şi pot face o donaţie în beneficiul copiilor defavorizaţi din România.

Totodată, se pot face donaţii de cărţi şi jucării, zilnic, până pe 26 decembrie 2014, la Casa lui Maş Crăciun, unde organizatorii au amenajat o urnă specială pentru campania umanitară.

„Bucharest Christmas Market” este organizat anual şi se înscrie, încă de la prima ediţie, în reţeaua internaţională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – „Christmas Markets”, fiind oficial un membru al acesteia. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de public, intrarea fiind liberă.

Mai multe detalii despre „Bucharest Christmas Market” sunt disponibile aici.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
În ce direcţie circulă autobuzul? 80% dintre copii ştiu răspunsul! Testul de logică care îi frustrează pe adulţi. Care e varianta corectă

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info