no author
Maria Bîrnaure
Simona TUDORACHE Maria Bîrnaure
46548 vizualizări 14 mai 2017

Salvador Sobral a câştigat competiţia de la Eurovision cu melodia ''Amar Pelos Dois''(Iubire pentru amândoi), pe care a interpretat-o alături de sora sa, Luisa. Reprezentantul Portugaliei a reuşit să impresioneze publicul şi juriul şi să obţină 758 de puncte. Salvador Sobral are 27 de ani şi multe probleme de sănătate. Solistul din Portugalia are nevoie de un transplant de inimă şi poartă un stimulator cardiac. Cu toate astea, marele lui vis a fost să ajungă pe scena de la Eurovision.

În prima semifinală Salvador Sobral nu a fost în stare să evolueze pe scena principală, fiind nevoit să cânte într-o secţiune specială, aşezat pe ringul de dans, pentru că urcarea pe scenă ar fi durat peste trei minute.

În afară de asta, interpretul a rugat organizatorii să nu-i aseze lumina în faţă. În pofida tuturor greutăţilor, Salvador a reuşit să ajungă în finala concursului. 

Surprizele din clasament nu se opresc însă aici. Kristian Kostov a poziţionat Bulgaria pe locul al doilea cu "Beautiful Mess", 615 puncte.

Republica Moldova a fost reprezentată de o trupă de băieţi, Sunstroke Project. Ei au cântat piesa  "Hey Mama" şi au ajuns pe locul trei în clasamentul final, cu 374 de puncte. Ilinca şi Alex Florea au clasat România pe locul 7, cu 282 de puncte.

Pe scena de la Eurovision a urcat şi Ruslana. Artista din Ucraina a câştigat concursul Eurovision în 2004.

Ca de fiecare dată, casele de pariuri s-au întrecut în previziuni în ceea ce priveşte câştigătorul trofeului Eurovision. Potrivit acestora, reprezentantul Italiei, Francesco Gabbani, cu piesa „Occidentali's Karma”, se afla printre favoriţi.

România apărea pe poziţia a şasea la casele de pariuri, reuşind să convingă publicul şi juriul că merită să intre în finala de la Kiev şi chiar să aibă şanse la trofeu. 

Portugalia 

Bulgaria - 4/1 

România - 25/1 

Moldova 

 

 

Citește și: