Simona TUDORACHE
1121 vizualizări 2 aug 2017

 În prezent, în jur de 2 % dintre femeile intervievate  într-un sondaj susţin că au făcut măcar o dată în viaţă plajă topless.

“Expunerea excesivă la soare, mai ales atunci când se întâmplă  la ore nepotrivite şi fără protecţie, poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii. Arsurile solare pot contribui la dezvoltarea unui melanom, o tumoră malignă a celulelor care formează melanina.  Femeile care stau la plajă  fără a purta sutien prezintă un risc mai mare de a dezvolta un melanom la nivelul tegumentului care acoperă glandele mamare.  Arsurile solare pot provoca  o deteriorare  a ţesuturilor delicate ale glandei mamare şi un dezechilibru hormonal "estrogen-progesteron" la acest nivel , crescând astfel riscul apariţiei unor  modificări maligne şi a unui cancer de sân’’ , precizează dermatologul Proca Ancuţa pentru Gândul.

Dacă totuşi doriţi cu orice preţ să vă bronzaţi şi la nivelul sânilor, ar trebui să respectaţi  cu stricteţe următoarele reguli pentru a minimiza riscurile :

 1. “Folosiţi un produs cu factor de protecţie solară SPF 50 şi nu uitaţi să îl aplicaţi la fiecare două - trei ore şi de fiecare dată după intraţi în apă. Fiţi atenţi la sfârcuri ,deoarece acestea sunt o parte erogenă extrem de sensibilă a corpului  şi are nevoie de o protecţie ridicată .  2. Asiguraţi-vă o alimentaţie bogată în antioxidanţi (ceai alb, nuci , ciocolată neagra , legume şi fructe proaspete). 

3. Perioada de expunere a sânilor nu trebuie să depăşească 30 de minute .

4. Se recomandă statul la soare dimineaţa, înainte de ora 12 , şi după ora 16 după-amiaza.  Statul la plajă între orele 12-16  nu este recomandat din cauza radiaţiei solare crescute. Femeile sunt sfătuite să rămână la umbra în acest interval de ore  şi să bea multă apă”, adaugă dermatologul Proca Ancuţa..

 

 

Citește și: