Versiunea Beta

Ce joburi are Google pentru români: specialist în Comunicare şi Relaţii Publice şi manager de Marketing

de Raluca ION

Google caută oameni cu performanţe academice remarcabile | Foto: APF | Mediafax | Chris Hondros

Google are două posturi vacante pentru biroul din Bucureşti, deschis la sfârşitul anului trecut. Vorbitorii de limba română pot însă vâna şi un job la sediul din Dublin al companiei.

De la începutul anului, Google se află în căutarea unui specialist în Comunicare şi Relaţii Publice pentru biroul deschis la Bucureşti în luna noiembrie. Acesta trebuie să fie spontan, curios şi plin de spirit antreprenorial, se arată la secţiunea de joburi de pe site-ul companiei.

Candidaţii de succes trebuie să combine creativitatea cu abilităţile organizaţionale, să fie capabili să managerieze diferite proiecte, să poată respecta termenele limită strânse şi să fie apţi să relaţioneze cu jurnaliştii, bloggerii şi comentatorii care cer informaţii despre Google.

Printre responsabilităţile pe care le are la Google un specialist în Comunicare şi Relaţii Publice se numără şi acelea de a organiza conferinţe de presă sau de îi pune la curent pe purtătorii de cuvânt ai companiei cu problemele care apar. Se cer diplomă de licenţă, note bune în timpul facultăţii şi capacitatea de a lucra cu calm şi de a-ţi menţine judecata limpede chiar şi în cele mai stresante condiţii. Cel mai râvnit angajator al lumii are disponibil la Bucureşti şi un post de Product Marketing Manager. Acesta va trebui să susţină creşterea gigantului Google în România prin campanii eficiente de marketing şi să definească şi implementeze strategia de comunicare cu clienţii, se arată în anunţul de angajare. Cei care îşi depun CV-ul pentru acest job trebuie să aibă, între altele, o diplomă de licenţă şi o experienţă serioasă în marketing. În luna noiembrie, Google şi-a deschis un birou în România, ţară pe care compania o consideră "foarte interesantă".

Joburi disponibile pentru români în Irlanda

"Scopul Google este de a oferi utilizatorilor români, care sunt foarte activi online, şi mai multe instrumente utile şi inovatoare în limba locală, precum şi de a ajuta companiile româneşti să aibă o prezenţă online şi să îşi dezvolte afacerile prin intermediul internetului.

România este o ţară foarte interesantă pentru Google, unde vedem oportunităţi atât în ce priveşte utilizatorii individuali, cât şi companiile", a declarat atunci pentru gândul directorul general al Google România, Dan Bulucea, care anterior a lucrat pentru Microsoft România.

Vorbitorii de limba română au şansa să se angajeze la sediul Google din Dublin pe poziţia de Online Sales Account Manager, în care trebuie să dezvolte o relaţie de încredere cu clienţii şi să găsească în mod constant modalităţi creative de a o îmbunătăţi.

Pe lângă limba română, candidaţii mai trebuie să ştie la perfecţie limba engleză şi să aibă serioase performanţe academice, în special în domeniul afacerilor sau în marketing. Un alt job la care pot aplica românii este acela de Online Sales Account Strategist.

INTERVIU Întrebări ciudate puse la angajare

În topul întrebărilor ciudate puse de angajatori candidaţilor la un job şi-a făcută loc şi una adresată de recrutorii americani de la Google celor care vânau o poziţie de analist în companie. Astfel aceştia din urmă au fost întrebaţi câte mingi de baschet încap în camera în care avea loc interviul. Potrivit specialiştilor în resurse umane, astfel de întrebări au rolul de a testa viteza de reacţie a candidaţilor şi capacitatea lor de a se adapta unor situaţii neaşteptate.


 

 

4 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 BLOGUL VECINILOR PSIHOPATI 11.01.2011 12:17

CITITI BLOGUL!

 
#2 anonim 11.01.2011 13:44

Google se afla in cautarea a doi smecheri escroci care sa dea prosteala la clienti cat Vodafone, Finantele publice si SRI la un loc.
Google Romania nu functioneaza doar din noiembrie, ci deja de vreo 2-3 ani este o echipa care are acces nelimitat pe bazele de date ale indecsarilor din spatiul RO.
Exista situri care sunt lucrate exemplar SEF&SEO dar nu apar pe Google nici in primele o suta de pagini si sunt situri care sunt in prima pagina (deci nu pe linkurile sponsorizate!!!) fara sa aibe nicio optimizare si promovare.
Este cunoscut printre webmasteri ca exista deja o mafie in echipa Google.ro care pentru anumite sume de bani penalizeaza situri aiurea sau invers scot in fata situri care nu au nicio treaba cu algoritmii de cautare. De asemenea, mai este cunoscut ca echipa Google.ro nu face treburi murdare doar pe bani, ci si la comanda unora din servicii sau cu functii politice.
Daca si pentru aceste 2 posturi anuntate acum se vor face angajarile asa cum s-au facut pentru administratorii de date, ne cam dam seama ce o sa ajunga Google Romania in cel mai scurt timp

 
#3 lucas 11.01.2011 17:01

ecva ce are legatura uc mine de ce nu sanu aflu ca sunteti prosti de aia

 
#4 andrei 26.10.2011 15:31

@anonim LOL. Si masonii?

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
SURPRIZĂ! Oferta pe care Iranul i-a făcut-o României. Ce răspuns aşteaptă oficialii de la Teheran