Raluca ION
Raluca ION
1565 vizualizări 10 ian 2011

De la începutul anului, Google se află în căutarea unui specialist în Comunicare şi Relaţii Publice pentru biroul deschis la Bucureşti în luna noiembrie. Acesta trebuie să fie spontan, curios şi plin de spirit antreprenorial, se arată la secţiunea de joburi de pe site-ul companiei.

Candidaţii de succes trebuie să combine creativitatea cu abilităţile organizaţionale, să fie capabili să managerieze diferite proiecte, să poată respecta termenele limită strânse şi să fie apţi să relaţioneze cu jurnaliştii, bloggerii şi comentatorii care cer informaţii despre Google.

Printre responsabilităţile pe care le are la Google un specialist în Comunicare şi Relaţii Publice se numără şi acelea de a organiza conferinţe de presă sau de îi pune la curent pe purtătorii de cuvânt ai companiei cu problemele care apar. Se cer diplomă de licenţă, note bune în timpul facultăţii şi capacitatea de a lucra cu calm şi de a-ţi menţine judecata limpede chiar şi în cele mai stresante condiţii. Cel mai râvnit angajator al lumii are disponibil la Bucureşti şi un post de Product Marketing Manager. Acesta va trebui să susţină creşterea gigantului Google în România prin campanii eficiente de marketing şi să definească şi implementeze strategia de comunicare cu clienţii, se arată în anunţul de angajare. Cei care îşi depun CV-ul pentru acest job trebuie să aibă, între altele, o diplomă de licenţă şi o experienţă serioasă în marketing. În luna noiembrie, Google şi-a deschis un birou în România, ţară pe care compania o consideră "foarte interesantă".

Joburi disponibile pentru români în Irlanda

"Scopul Google este de a oferi utilizatorilor români, care sunt foarte activi online, şi mai multe instrumente utile şi inovatoare în limba locală, precum şi de a ajuta companiile româneşti să aibă o prezenţă online şi să îşi dezvolte afacerile prin intermediul internetului.

România este o ţară foarte interesantă pentru Google, unde vedem oportunităţi atât în ce priveşte utilizatorii individuali, cât şi companiile", a declarat atunci pentru gândul directorul general al Google România, Dan Bulucea, care anterior a lucrat pentru Microsoft România.

Vorbitorii de limba română au şansa să se angajeze la sediul Google din Dublin pe poziţia de Online Sales Account Manager, în care trebuie să dezvolte o relaţie de încredere cu clienţii şi să găsească în mod constant modalităţi creative de a o îmbunătăţi.

Pe lângă limba română, candidaţii mai trebuie să ştie la perfecţie limba engleză şi să aibă serioase performanţe academice, în special în domeniul afacerilor sau în marketing. Un alt job la care pot aplica românii este acela de Online Sales Account Strategist.

INTERVIU Întrebări ciudate puse la angajare

În topul întrebărilor ciudate puse de angajatori candidaţilor la un job şi-a făcută loc şi una adresată de recrutorii americani de la Google celor care vânau o poziţie de analist în companie. Astfel aceştia din urmă au fost întrebaţi câte mingi de baschet încap în camera în care avea loc interviul. Potrivit specialiştilor în resurse umane, astfel de întrebări au rolul de a testa viteza de reacţie a candidaţilor şi capacitatea lor de a se adapta unor situaţii neaşteptate.

Citește și: