Versiunea Beta

Cea mai costisitoare greşeală din istorie. Contractul prin care 10% din Apple s-a vândut cu 800 de dolari, scos la licitaţie

de Laura HOLBAN

O bucată din ceea ce a fost un contract cu cei doi Steve din spatele Apple, scoasă la licitaţie Foto: Daily Mail

Casa de licitaţii Sotheby's din New York scoate la vânzare contractul prin care Ronald Wayne, cel de-al treilea fondator, mai puţin cunoscut, al Apple, şi-a vândut partea cu numai 800 de dolari. Se întâmpla în anii '80. Acum, a zecea parte din Apple valorează 35 de miliarde de dolari, scrie Daily Mail.

Foto: Daily Mail

Ronald Wayne, o figură paternă pentru Jobs - aşa cum scrie în recent publicata sa biografie - deţinea în acea perioadă 10% din întreaga companie, dar din cauza situaţiei financiare, şi-a vândut acţiunile lui Steve Jobs şi Steve Wozniak. Bărbatul, acum în vârstă de 77 de ani, îi descrie pe cei doi ca fiind foarte inteligenţi şi explică că nu regretă decizia pe care a luat-o în anii '80. "Dacă aş fi rămas cu ei, aş fi devenit cel mai bogat om din cimitir", a declarat acesta.

Foto: Daily Mail

Wayne, bărbatul care i-a arătat lui Jobs cum să ţină frâiele unei companii adevărate, a lansat între timp un volum intitulat "Aventurile unui fondator Apple".

 


 

 

6 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 Daniel 30.11.2011 16:44

asta e cel mai prost dintre pamanteni si mai si braveaza,vorba ceea ,nu e prost destul daca nu e si fudul.

 
#2 Manager League.ro 30.11.2011 17:16

Vrei sa castigi o Cupa Champions League reala in cel mai bun manager de fotbal online gratuit?
Patrick Vieira te provoaca sa castigi in fiecare sezon un telefon mobil Samsung in finala SuperCupei din Manager League.ro : http://TinyUrl.com/fotbalgratis

 
#3 Kiss F 30.11.2011 17:22

@Daniel - dupa zeci de ani, de ce sa mai regreti cea ce ai facut. Odata facut un lucru, care la acea data nu se stia ce va fi cu compania Apple, de ce sa mai regreti? Oricum, are dreptate omul, ca daca ar fi pastrat actiunile ar fi fost cel mai bogat din cimitir! Si ce bani faci tu, duci cu tine? La tine se pare ca fericirea sta numai in bani. Bill a dus cu el ceva ? nimic.
So, hai sa traim fericiti si nu sclavi. Bani nu aduc fericirea, dar....te intretine ( dar nu in toatalitate)>

 
#4 ilie daniel 1.12.2011 00:27

Se exagereaza aiurea cu titlul lasand loc la interpretari. Cum ramane cu vanzarea regiunii Alaska catre SUA?Oare nu a fost mai mare greseala aceea?

Si nici nu a fost "costisitoare" pentru ca omul avea 800$. El nu i-a pierdut. A fost un pariu pe care l-a refuzat si nimic mai mult. Era o greseala costisitoare daca ar fi vandut actiuni de 35 de miliarde cu 800$ dar la acel moment ele nu valorau atat.

Mai corect spuneti " Cea mai rentabila investitie ratata din istorie" desi cred ca trebuie studiat mai bine si varianta aceasta daca nu cumva mai sunt si altii.

 
#5 EUROMILLIONS 1.12.2011 09:25

Joaca online la loteria europeana a 9 tari, EuroMillions ! Detalii pe h t t p : / / e u r o m i l l i o n s o n l i n e . b l o g s p o t . c o m

 
#6 badaran 1.12.2011 11:42

Atat valora Apple atunci, a facut o afacere corecta atunci, a avut nevoie de bani pentru altceva. A fost mai fericit Steve Jobs care n-a vandut partea lui din firma ?
Eu cred ca noi, romanii, am pierdut mai mult cu afaceri gen Petrom, Rompetrol, ARO, IMGB, etc. decat el. Doar ca ca nu am semnat noi direct, ci prin reprezentanti, dar pierderea este aceeasi.

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O păţeşte şi cel mai puternic om de pe pământ! Când şi-au dat seama era deja prea târziu! FOTO Imagine TRUCATĂ cu Obama dată publicităţii. TOP GAFE