Publicat

30

iunie

2011

11:10

37314

vizualizări

CEL MAI LUNG POD DIN LUME va fi inaugurat astăzi în China. A fost construit în 5 ani şi a costat 6 miliarde de euro

CEL MAI LUNG POD DIN LUME va fi inaugurat astăzi în China. A fost construit în 5 ani şi a costat 6 miliarde de euro

Astăzi, 30 iunie, are loc inaugurarea celui mai lung pod deasupra mării de pe planetă.

PODUL A FOST INAUGURAT. VEZI AICI CUM SE CIRCULĂ PE NOUA MINUNE A INFRASTRUCTURII

Podul Qingdao Haiwan de 42,5 kilometri - cu 5 kilometri mai lung decât actualul deţinător al recordului, podul Lake Pontchartrain Causeway din statul american Louisiana, şi cu 8 kilometri mai mult decât Eurotunelului care leagă Marea Britanie de Franţa - a fost construit în China. El va face legătura între două mari centre urbane din estul ţării, oraşul Qingdao şi suburbia Huangdao, până acum separate de Golful Jiaozhou, precizează The Telegraph.

Construirea podului a durat cinci ani, iar costurile se ridică la peste şase miliarde de euro. La construcţie au fost folosite 450.000 de tone de oţel, suficient cât să construieşti 65 de turnuri Eiffel, şi 2,3 milioane de metri cubi de ciment, echivalentul a 3.800 de bazine olimpice de înot pline ochi.

Qingdao Haiwan are şase benzi pentru conducătorii auto şi este susţinut de 5.200 de piloni ancoraţi de fundul oceanului. Acesta a fost proiectat către compania chineză Shangdong Gausu.

Constructorii spun că podul ar putea rezista chiar şi unui cutremur cu magnitudinea 8.

Hong Kongul se aşteaptă ca podul să genereze un venit de aproximativ 5,8 miliarde de dolari în primii 20 de ani de la intrarea în folosinţă.

Susţinătorii mediului s-au opus acestui proiect, spunând că această construcţie ar putea devasta ecosistemul marin şi ar putea pune în pericol specia rară de delfin alb chinezesc. Oficialii au promis însă că vor proteja ecosistemul oceanului şi peştii din zonă.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
SUA stau pe un butoi cu pulbere! Donald Trump, făcut PRAF de cine se aştepta mai puţin. Declaraţiile fac înconjurul planetei

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info