7137 vizualizări 31 mar 2008
Chiar dacă nu sunteţi model, sigur vă gândiţi cum să vă tonifiaţi musculatura şi cum să scăpaţi de grăsime înainte de plecarea în concediu. Însă pentru muşchi naturali şi bine conturaţi trebuie să se respecte anumite reguli. În primul rând, repetările din timpul exerciţiilor trebuie făcute încet. Repetările rapide nu izolează muşchiul foarte bine şi nu duc la dezvoltarea corectă a acestuia.

Mai mult, în timpul efectuării exerciţiilor nu trebuie să „furaţi”. Cu alte cuvinte, evitaţi pe cât posibil balansul pentru că numai aşa muşchiul se izolează perfect. O altă regulă este aceea că exerciţiul trebuie executat corect. Adică, o poziţie incorectă a corpului poate duce la accidentări grave. Între zilele de antrenament, odihniţi-vă pentru că atunci este perioada de dezvoltare a muşchilor. În zilele de pauză se pot face exerciţii de cardio, dar nu trebuie să se ridice greutăţi. Pentru ca muşchiul să se dezvolte cât mai bine, programul de antrenament trebuie conceput în aşa fel încât fiecare grupă musculară să fie lucrată corespunzător, dar să şi existe timp de recuperare. În ceea ce priveşte exerciţiile cardio, acestea nu trebuie făcute mai mult de 90 de minute.

Dacă se exagerează cu durata exerciţiilor de acest fel, procesul de dezvoltare musculară este afectat. Nu în ultimul rând, trebuie să aveţi grijă la alimentaţie. Pentru o dezvoltare propice trebuie să aveţi o dietă bogată în proteine şi carbohidraţi, proveniţi din cereale integrale. (Ş.C.)

Citește și: