Mădălina CHIŢU
Mădălina CHIŢU
3746 vizualizări 9 mai 2011

Cercetătorii susţin că, în zilele însorite, nivelul de testosteron, hormon sexual masculin, din organismul bărbaţilor atinge cote maxime, fiind influenţat de valoarea crescută a vitaminei D din corpul acestora. Astfel, se explică de ce soarele creşte libidoul în cazul bărbaţilor, informează The Telegraph. Publicaţia citează concluzia oamenilor de ştiinţă austrieci care susţin că soarele influenţează apetitul sexual al bărbaţilor.

Pentru a ajunge la această concluzie experţii de la Universitatea de Medicină din Graz au analizat nivelul hormonilor sexuali din organismul femeilor şi al bărbaţilor şi au constatat că libidoul creşte în zilele însorite doar în cazul bărbaţilor, soarele neavând acelaşi efect asupra apetitului sexual al femeilor.

Cercetătorii au precizat că după o oră de stat la soare nivelul de testosteron din organismul bărbaţilor creşte cu până la 69% mai mult decât dacă nu se expun razelor ultraviolete.

Oamenii de ştiinţă austrieci sunt de părere că un nivel scăzut de vitamina D ar putea fi explicaţia pentru care unii bărbaţi se confruntă cu disfuncţii erectile sau acuză un apetit sexual scăzut.

Pentru că intensitatea razelor ultraviolete variază de la anotimp la anotimp, sau în funcţie de zonele geografice, experţii spun că suplimentele pe bază de vitamina D au acelaşi efect asupra libidoului ca şi razele de soare. Ei recomandă bărbaţilor cu vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani să consume zilnic 200 de miligrame de vitamina D, iar în cazul celor trecuţi de 50 de ani - 400 de miligrame pe zi.

Citește și: