Versiunea Beta

Cum îşi URMĂREŞTE Facebook utilizatorii

sursa foto sueddeutsche.de

Business Insider publică un articol din care reiese că „Facebook urmăreşte orice mişcare online a utilizatorilor săi”.

Folosind programul Abine DNT+, jurnaliştii au stabilit că Facebook are peste 200 de „urmăritori” (trackers), care observă activitatea pe internet a utilizatorilor săi, pe site-uri care aparent nu au nicio legătură cu Facebook.

Printre aceşti urmăritori se numără cookie-uri, coduri Java sau tag-uri iFrame (care plasează un document HTML extern în interiorul unei pagini).

Toate aceste modalităţi folosite de Facebook au ca scop cunoaşterea mai bună a utilizatorilor, pentru afişarea de reclame potrivite pe pagina lor de profil. Publicitarii numesc acest lucru „targetare”, în timp ce criticii spun că, de fapt, este spionaj.

Business Insider scrie că utilizatorii îşi pot da seama dacă o pagină are „trackeri” sau nu în funcţie de cât de repede se încarcă. Dacă încărcarea durează mai mult decât în mod obişnuit, acesta este un indiciu că pagina conţine „urmăritori”. Cel mai simplu mod pentru utilizatori de a se proteja este să dezactiveze toate cookie-urile din browser şi istoria căutărilor, scriu jurnaliştii.

Samantha Felix, care a realizat cercetarea, spune că fiecare site pe care l-a verificat ea (site-uri de ştiri, de cumpărături etc) are un număr diferit de „trackeri” de Facebook, variind de la 0 la 20. Conform unui studiu recent, oamenii de la Facebook sunt cel mai interesaţi de trei aspecte, în ordine: ce citesc, ce conţinut împărtăşesc şi ce cumpără utilizatorii lor.
 

 


 

 

5 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 mai intru pe FaceBook? 10.09.2012 18:11

Mai intru pe FaceBook sau imi dau seama ca gogoasa asta de presa s-a cam rasuflat?

Misterul este cum de presa romana da stiri gen 'cafea reincalzita' despre FaceBook-ul asta care nu intereseaza pe nimeni...

Ma rog, daca intereseaza pe cineva ar fi bine sa ia aminte ca 'bula internauta' numita FaceBook a pornit listarea la bursa cu 38 $ / actiune, iar dupa ce fraierii au cumparat actiuni (pe baza celor citite in presa), cursul s-a dus lejer la 20 $ / actiune.

Cine a castigat din diferenta de curs?

 
#2 zăporea 10.09.2012 22:22

Oculta Mondială a intrat în acţiune!

 
#3 Eufrosin 10.09.2012 22:34

facebook nu isi urmareste cu mare precizie utilizatorii numai pentru a le trage reclame drept in tinta, car mai ales in scipurile malefine ale imensei operatiuni de spionaj ce este.

Unde si cand ati mai pomenit ca sute de milioane de fraieri sa isi ofere cele mai personale secrete si date, pe tava? Asta inseamna facebook,

Undeva pe Lumea dupa Eufrosin, apare parerea personala a lui Zuckerberg asta, despre cei care ii pun la dispozitie datele si nu este deloc una magulitoare.

Cautati si veti gasi cu mult mai mult decat va asteptati,

 
#4 Linux 11.09.2012 15:49

eu am decit linux si nu ma poate urmarii nimeni ha!

 
#5 dan 11.09.2012 23:03

@ Eufrosin: ba, tu esti groznic. Trage-ti un glont in scap si scuteste-ne

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O păţeşte şi cel mai puternic om de pe pământ! Când şi-au dat seama era deja prea târziu! FOTO Imagine TRUCATĂ cu Obama dată publicităţii. TOP GAFE