no author
no author
Simona TUDORACHE
1426 vizualizări 13 iun 2017

“Guşa constă în apariţia unui pliu de piele, care atârnă din zona bârbiei până în regiunea anterioară a gâtului, asemănător unei guşe de pelican.

Alteori, la persoanele mai plinuţe, guşa se prezintă ca un depozit de grăsime voluminos sub planseul bucal, care conferă un aspect inestetic şi accentuează rotunjirea feţei.

Îndepărtarea guşeii se poate face arareori prin dietă şi masaje, de cele mai multe ori rezolvarea eficientă fiind chirurgicală, iar tehnica este diferită în funcţie de aspectul ei”, spune Dr. chirurg estetician Carmen Giuglea pentru Gândul.

În cazul existenţei unui depozit de grăsime, îndepărtarea acestuia se poate face prin lipoaspiraţie, fără cicatrici vizibile, urmată de o recuperare de circa 10 zile. “În cazul în care există însă exces de piele, acesta trebuie îndepărtat, de cele mai multe ori, printr-un procedeu de lifting cervico-facial, complet sau limitat la etajele mediu şi inferior. Uneori este necesară şi plicătura pe linia mediană a muşchiulu, pentru micşorarea unghiului dintre planşeul bucal şi regiunea anterioară a gâtului sau pentru transformarea conturului zonei din convex în concav.

Liftingul cervical are cel mai bun rezultat estetic atunci când indicaţia este corect pusă. Ca şi dezavantaje, putem menţiona doar că presupune o intervenţie laborioasă şi că sunt necesare nişte cicatrici, care se maschează însă uşor în pliurile naturale ale feţei”, precizează specialistul Carmen Giuglea.

Există însă şi situaţii în care guşa poate fi determinată de dezvoltarea anormală a glandei tiroide. “La rândul ei, aceasta mărire în volum a glandei poate fi de natură tumorală sau ca urmare a unui deficit de iod. În aceste cazuri, tratamentul presupune cura chirurgicală a tiroidei tumorale sau echilibrarea medicamentoasă a deficitului.

Riscurile acestor intervenţii sunt în general cele asociate oricarei operaţii cu anestezie generală,  alături de alte mici inconveniente posibile (vicii de cicatrizare, discrete asimetrii, tulburări de sensibilitate pasagere etc)”,  spune medicul Giuglea.

Costurile unei astfel de intervenţii variază între 300-2500 de euro, în funcţie de tehnica folosită şi de clinică.

 

 

Citește și: