Versiunea Beta

Dionne Warwick a cerut să fie plasată sub protecţia legii falimentului

de Florin Badescu - Mediafax

AFP//Mediafax Foto

Cântăreaţa americană Dionne Warwick a cerut să fie plasată sub protecţia legii falimentului, în statul New Jersey, din cauza unor datorii uriaşe generate de neachitarea taxelor şi a  impozitelor, o eroare pe care artista o pune pe seama contabilului ei, informează Reuters.

Dionne Warwick, în vârstă de 72 de ani, a depus această petiţie pe 21 mai 2012, la US Bankruptcy Court din New Jersey, statul ei natal, unde şi locuieşte în prezent. Artista spune că averea ei a fost evaluată la 25.500 de dolari, în timp ce datoriile sale depăşesc 10,7 milioane de dolari. Potrivit documentului depus în justiţie, cea mai mare parte din această sumă uriaşă o reprezintă taxe datorate fiscului american (Internal Revenue Service/ IRS) şi impozite datorate statului California.

Solicitarea de plasare sub protecţia legii falimentului a fost cauzată de "managementul neglijent şi incompetent al contabilului" artistei, la sfârşitul anilor '80 şi până la jumătatea anilor '90, a precizat agentul de presă al vedetei, Kevin Sasaki, luni, într-un comunicat.

Taxele către IRS şi impozitele datorate statului California depăşesc 10,2 milioane de dolari, cele mai multe provenind din anii 1990, potrivit acestei petiţii, în care veniturile lunare ale cântăreţei sunt de 20.950 de dolari, iar cheltuielile ei lunare sunt estimate la 20.940 de dolari.

Kevin Sasaki spune că taxele datorate au fost deja plătite, însă penalităţile şi dobânzile aferente au continuat să se acumuleze.

Dionne Warwick a câştigat primul ei premiu Grammy în 1968, pentru albumul "Do You Know the Way to San Jose?", şi cel de-al doilea, doi ani mai târziu, cu albumul "I'll Never Fall in Love Again". Artista americană, care de-a lungul anilor a câştigat cinci premii Grammy cu piese gospel şi R&B, este verişoara unei alte cântăreţe americane celebre, Whitney Houston.

 


 

 

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
Scandalul care ne va face de râs în întreaga lume. O franţuzoaică de culoare a venit în România pentru a-şi îndeplini visul, dar trăieşte o dramă: "Nu se mai poate opri din plâns!"