1648 vizualizări 27 mar 2012

Două reprezentaţii cu opera "La Boheme", cu Angela Gheorghiu şi Laura Tătulescu în distribuţie, programate în iulie la Opera din Munchen, sunt sold out, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Opera bavareză a vândut biletele în stil clasic - pe baza aplicaţiilor de la potenţialii cumpărători. Numărul acestora a fost atât de mare încât în final aceştia au fost selectaţi prin tragere la sorţi.

Cele două spectacole cu "La Boheme" fac parte din festivalul de operă ce are loc în luna iulie la Munchen. Spectacolul include în distribuţie două artiste române - celebra soprană Angela Gheorghiu, dar şi soprana Laura Tătulescu, în rolul Musettei. Laura Tătulescu este un nume din ce în ce mai cunoscut pe marile scene ale lumii, mai ales după colaborările sale cu Woody Allen şi Riccardo Mutti.

"La Boheme" se va juca la Munchen cu casa închisă pe 17 şi 20 iulie.

Pentru Angela Gheorghiu vor urma patru spectacole cu "La Boheme" la celebra La Scala din Milano, pe 26 septembrie, 1, 4 şi 8 octombrie.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Opera de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. În 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câştigat şi în 2001. Totodată, în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor.

Laura Tătulescu a debutat în 2005, la Opera de Stat din Viena, iar trei ani mai târziu cânta la Opera din Los Angeles într-un spectacol regizat de Woody Allen.

Oana Ghita, oana.ghita@mediafax.ro

Citește și: