47 vizualizări 18 mar 2011

Un fost valet român al unei starlete din Manhattan, New York, este acuzat de sechestrarea femeii şi a iubitului ei, scrie NY Daily News. De asemenea, bărbatul e bănuit că i-a injectat pe cei doi cu o substanţă despre care a pretins că este un virus mortal şi că le-a cerut celor doi bani pentru a le da antidotul, relatează New York Daily News.
Emanuel Nicolescu (32 de ani) a apărut, joi, în faţa unei instanţe federale din Bridgeport, pentru a răspunde acuzaţiilor aduse de Anne Bass (67 de ani), fosta soţie a miliardarului Sid Bass şi totodată om de vază al Manhattan.
El a pledat nevinovat în acest caz pe care îl consideră "bizar", şi susţine că nu a intrat în vila din Connecticut a lui Anne Bass, în aprilie 2007, alături de alţi doi complici, aşa cum îl acuză procurorii.
Anne Bass şi iubitul ei, artistul Julian Lethbridge, au fost legaţi la ochi, bătuţi şi injectaţi cu un lichid albastru, despre care românul a spus că este un virus mortal.
Procurorii au arătat că, în timpul unui calvar de 12 ore, cei trei agresori, dintre care doar Nicolescu a fost prins, au încercat s-o convingă pe Bass să semneze un cec de 8,5 milioane de dolari în schimbul "antidotului".
Bass, care a primit 150 de milioane de dolari în urma divorţului de fostul ei soţ, a refuzat să le dea şantajiştilor vreun ban, astfel că aceştia au plecat cu mâna goală.
Nicolescu a lucrat ca valet pentru Bass, dar a fost concediat cu câteva luni înainte de incident.
El va rămâne în închisoare până la sfârşitul procesului, fără drept de eliberare pe cauţiune. (Gabriela Codău, Ioana Burtea, ioana.burtea@mediafax.ro)

Citește și: