Versiunea Beta

GALERIE FOTO. Cele mai frumoase locuri şi peisaje din lume

de Ioana NICOLESCU

GALERIE FOTO cu cele mai frumoase locuri şi peisaje din lume. Cum arată cele mai neobişnuite cascade sau un pasaj sculptat în interiorul unui gheţar. În imagine: un peisaj din Norvegia

Site-ul The Cool Hunter a realizat o serie de galerii foto cu locuri deosebite şi peisaje spectaculoase din toată lumea.

Gheţarul Skaftafellsjökull se află în Parcul Naţional Skaftafell din sudul Islandei, deschis în 1967. În 40 de ani, suprafaţa parcului s-a dublat ajungând astăzi la 4.807 km2 . Peisajele sunt asemănătoare cu ceea ce se poate vedea în Munţii Alpi.

Muntele Roraima (2.810 m) este cel mai înalt din lanţul muntos Pakaraima din America de Sud. Muntele marchează graniţa a trei ţări: Venezuela, Brazilia şi Guyana. Roraima a fost descoperit în anul 1596 de către exploratorul britanic Sir Walter Raleigh. Muntele a inspirat multe dintre legendele şi miturile indienilor Pemon şi Kapon.

Coyotte Buttes sunt o secţiune din Canionul Paria din sudul statului Utah şi nordul şi centrul Arizonei. Locul este împărţit în două zone: Coyotte Buttes de Nord şi Coyotte Buttes de Sud. Cine doreşte să viziteze ciudatele formaţiuni, trebuie să obţin un permis special pentru alpinism în zona respectivă.

Cascada Baatara Gorge este situată în Tannourine, Liban. Apa are o cădere de 225 de metri în bazinul Baatara Pothole, format într-o peşteră care datează din perioada Jurasicului. Cascada Baatara a fost descoperită în 1952 de către biospeologul francez Henri Coiffait. Peştera mai este cunoscută şi sub denumirea de "prăpastia celor trei poduri" ("Gouffre des Trois Ponts").

Festivalul lampioanelor zburătoare este o tradiţie care se găseşte la unele culturi asiatice. Lumânările sunt montate pe o bază din bambus şi învăluite în hârtie de orez. Când lumânarea este aprinsă, flacăra încălzeşte aerul din interiorul lampionului coborându-i astfel densitatea, ceea ce face ca aceasta să se ridice în aer.

În China antică, lampioanele zburătoare erau folosite în strategia de război. Ele au fost inventate de un strateg militar, Zhuge Liang. Mai târziu, bărbatul a primit şi numele Kongming

Cascada Perlelor se află în Jiuzhaigou, China la o altitudine de 2.433 de metri. Cascada are o lăţime de 162,5 metri, iar apa are o cădere 40 de metri.

Oraşul Petra din Iordania are circa 2.600 de ani

Peşterile de marmură din Chile, considerate cele mai frumoase din lume.

Şosea din regiunea Alentajo din Portugalia

Ben Bulben din Irlanda face parte din Munţii Dartry. Este o structură protejată de lege, foarte apreciată de alpinişti.

Cascada Seljalandsfoss de pe coasta de sud a Islandei

Riomaggiore, Italia

Oraşul Alesund din Norvegia

Peisaj din estul Islandei

Cascada Multnomah din Statele Unite are două căderi de apă, cea mai înaltă - 165 de metri, iar ce-a de-a doua - 21 de metri. Multnomah este cea mai înaltă cascadă din statul Oregon.

Grădinile castelului din Praga

Grădinile de la Château de Marqueyssac, un castel care datează din secolul al XVII-lea, construit de Vernet de Marqueyssac, fost consilier al regelui Ludovic al XIV-lea.

 


 

 

21 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 gogu 25.01.2012 11:18

daca sriati la fiecare poza unde a fost facuta era un ceva, dar asa . . . doar pe jumatate facut . . .

 
#2 Ana 25.01.2012 11:49

Si noi ar trebui sa ghicim cam pe unde sunt facute aceste poze? Misto articol, cine naiba v-a angajat?

 
#3 hmmm 25.01.2012 12:09

1. nu ati scris in dreptul pozei unde este facuta fiecare
2. locul poate fi determinat de catre noi decat daca incercam sa salvam poza
3. pun pariu ca nici macar nu ati cerut dreptul publicarii acestor poze autorilor.. lucru care ar fi foarte grav
4. daca ati ajuns sa faceti articole prin copy-paste si sa omiteti totodata aspecte importante din articol... atunci comentariile nu-si mai au rostul.. e clar ca unii dintre voi nu-si au rostul pe-acolo

5. PANA SI UN COPIL DE 7 ANI AR FI FACUT UN PROIECT IN POWER POINT MAI FAIN DECAT CE ATI PREZENTAT VOI AICI

 
#4 ma intreb cum recunoasteti un triunghi 25.01.2012 14:14

comentatorilor de mai sus: doar daca are drept baza o dreapta orizontala?

De unde atata ura? De la vreme... caci sigur va considerati foarte amuzanti altfel, si frumosi, si destepti, si mandrii in toate cele, mai putin ca oameni ai societatii

 
#5 E.DAN 25.01.2012 15:45

Superbe peisaje, pacat ca nu le putem vizita. Si cate mai sunt pe lume.

 
#6 Reddev 25.01.2012 15:57

"Orasul Alesund Birdseye" hahaha! Orasul se numeste Alesund, iar "birdseye" se refera la vedere de sus, nu face parte din denumirea localitatii! Puteati sa puneti doar linkul spre site-ul de pe care ati luat fotografiile si era suficient!

 
#7 Reddev 25.01.2012 16:01

Iar peisajul ala din "estul Islandei" e mai exact in Landmanalaugar... Daca nu scria acolo nici voi nu aveti de unde sa stiti...

 
#8 mitrea 26.01.2012 09:31

@Ana
Asta-mi spuneam si eu.

 
#9 izabel 28.01.2012 22:37

apreciez munca voastra,Pamantul este de vizitat,voi ati dat numai un indiciu asupra locurilor realmente frumoase-le puteti vizita cu Bregamo Travel-adresa mail office@bregamotravel.ro sau 0244407463,VA ASTEPTAM!!!!!!!!!

 
#10 fhh 31.03.2012 18:46

interesant, sa stii!

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O păţeşte şi cel mai puternic om de pe pământ! Când şi-au dat seama era deja prea târziu! FOTO Imagine TRUCATĂ cu Obama dată publicităţii. TOP GAFE