Publicat

10

mai

2015

20:27

4174

vizualizări

Grădină Senzorială în care oamenii pot păşi desculţi, experimentând adevărate terapii de relaxare. Proiectul este unic în România

La Galaţi s-a deschis prima Grădină Senzorială din ţară, unde vizitatorii pot beneficia de terapii de relaxare.

Grădină Senzorială în care oamenii pot păşi desculţi, experimentând adevărate terapii de relaxare. Proiectul este unic în România

La Galaţi s-a deschis prima Grădină Senzorială din ţară, unde vizitatorii pot beneficia de terapii de relaxare.

Grădina Senzorială a fost amplasată pe o suprafaţă de 750 mp în incinta Grădinii Botanice din Galaţi. În acest spaţiu se află 5 grădini verticale cu plante aromatice şi spaţii de relaxare cu şezlong-uri. Cei care intră în grădina simţurilor sunt îndemnaţi să păşească desculţi pe o alee terapeutică din pietriş, piatră de râu, conuri, fân, cărămidă, nisip, scoarţă de copac şi buşteni, scrie Adevărul.

Terapia de relaxare continuă prin intermediul celor zece scaune de exterior din lemn (tip şezlong), pe care iubitorii de natură se pot aşeza pentru a asculta natura sau a simţi mirosul plantelor aromatice din alveolele situate la intrarea în grădină.

Zona inedită este un proiect finanţat de Mol România-Fundaţia pentru Parteneriat în Programul Spaţii Verzi-Componenta Spaţii Verzi Urbane 2014. Galaţi „Putem spune că această Grădină Senzorială este unică în România, suntem singura Grădină Botanică din ţară unde publicul are parte de un asemenea loc, în care se îmbină grădinile verticale cu plantele aromatice şi aleea terapeutică. Publicul va experimenta văzul, mirosul, gustul şi simţul tactil într-un mod inedit ”, a declarat ing.Paul Lupoae, şef Secţie Grădina Botanică.

Accesul publicului vizitator în cadrul Grădinii Senzoriale este inclus în preţul biletului de intrare la muzeu şi se face în timpul programului de vizitare al instituţiei. Pentru cei care vor să beneficieze de asistenţă de specialitate în Grădina Senzorială, partenerii implicaţi în acest proiect pun la dispoziţie, pe bază de programare, 32 de ghizi voluntari – studenţi şi elevi, instruiţi de cadre didactice de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universitătii "Dunărea de Jos" Galaţi.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
BREAKING NEWS | Decizie BOMBĂ dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Verdictul aşteptat de ani buni e acum DEFINITIV

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info