no author
Florin Badescu - Mediafax
5302 vizualizări 16 feb 2013

Actorul Harrison Ford va interpreta din nou personajul Han Solo în următorul film din franciza "Războiul stelelor", intitulat "Star Wars: Episode VII", regizat de J.J. Abrams şi produs de studiourile Disney, potrivit unor informaţii deocamdată neconfirmate din presa americană.

Un jurnalist al site-ului Latino Review, invitat într-o emisiune a postului de televiziune Fox News Latino, a explicat procedura folosită de editorii acelui site pentru a-şi obţine informaţiile în regim de exclusivitate, informează contactmusic.com. Ei lansează un sondaj pe Twitter pentru a identifica vedetele despre care fanii site-ului îşi doresc cel mai mult să afle informaţii secrete. După ce franciza "Războiul stelelor" s-a clasat pe primul loc în acel sondaj, jurnaliştii site-ului Latino Reviews au început să caute pe teren informaţii despre vedetele din această serie cinematografică.

"În luna noiembrie, Harrison Ford a spus că este de acord să joace din nou rolul Han Solo. Acum e oficial, Harrison Ford îşi va relua acest rol în următorul film din seria «Războiul stelelor». Contractul lui e încheiat, au mai rămas de întocmit doar câteva mici formalităţi. Ştiu doar că onorariul lui e mare şi semnificativ", a declarat un jurnalist al acestui site.

Invitat să comenteze zvonurile potrivit cărora Harrison Ford şi-ar fi dorit ca personajul pe care l-a interpretat în precedentul film din această franciză, regizat de George Lucas, să fie ucis în următorul film, acelaşi jurnalist, care foloseşte pseudonimul El Mayimbe, a spus: "Bănuiesc că el şi-ar putea vedea îndeplinită această dorinţă într-unul din următoarele filme din serie. Sau poate că nu".

În noiembrie 2012, Harrison Ford a lăsat să se înţeleagă că ar fi de acord să reia acest rol, iar J.J. Abrams doreşte să readucă în noul film câteva dintre personajele din filmele originale din serie, precum Luke Skywalker, Han Solo şi Prinţesa Leia.

După ce compania Disney a cumpărat franciza "Războiul stelelor" de la Lucasfilm, în cadrul unei tranzacţii de 4,05 miliarde de dolari, în toamna anului 2012, celebrele studiouri hollywoodiene au anunţat că au în pregătire un nou episod al legendarei serii, care a adus încasări totale de 4,4 miliarde de dolari.

Noul film din serie, "Star Wars: Episode VII", va fi regizat de cineastul J.J. Abrams şi va fi lansat pe marile ecrane în 2015.

Născută din imaginaţia lui George Lucas, franciza "Războiul stelelor" a marcat, în 1977, naşterea unui nou gen în cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg, în care se va remarca şi Steven Spielberg. Cei doi cineaşti, care au făcut parte din acelaşi grup de tineri regizori cu referinţe mai degrabă televizuale decât cinematografice, urmau să colaboreze, de altfel, apoi, la o altă saga de succes mondial, formată din cele patru filme "Indiana Jones".

După succesul filmului "Războiul stelelor", care a contribuit la lansarea carierei actorului Harrison Ford, George Lucas a decis să încredinţeze regia următoarelor filme din serie altor cineaşti. Astfel, "Imperiul Contraatacă" (1980) a fost regizat de Irvin Kershner şi "Întoarcerea lui Jedi" (1983) a fost regizat de britanicul Richard Marquand.

La sfârşitul anilor '90, cineastul producător a adăugat francizei sale alte trei filme noi, ale căror acţiuni se desfăşoară din punct de vedere cronologic înainte de primul film din 1977 - "prequels", în jargonul hollywoodian.

Această nouă trilogie - "Star Wars Episodul I - Ameninţarea fantomei" (1999), "Războiul stelelor: Atacul clonelor" (2002) şi "Star Wars: Episodul III - Răzbunarea Sith" (2005) - a fost în întregime regizată de George Lucas şi i-a avut în distribuţie pe Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman şi Hayden Christensen.

Citește și: