Versiunea Beta

Harta care loveşte în credinţa că poporul român este primitor şi ospitalier. Pe cine NU ai vrea să ai drept vecin?

Foto: Washington Post

România este unul dintre cele mai rasiste state din Europa, însă pe plan internaţional se clasasează la jumătatea topului în ceea ce priveşte toleranţa rasială, reiese dintr-un infografic realizat de Washington Post, pe baza sondajului global World Values Survey (valorii lumii n.r.).

Nivelul rasismului cetăţenilor unui anumit stat a fost calculat în funcţie de răspunsul la întrebarea "pe cine nu ai vrea să ai drept vecin". Procentul persoanelor care au răspuns "o persoană de o rasă diferită" este indicatorul folosit pentru realizarea hărţii.

Ţările latine şi cele anglo-saxone au obţinut cele mai bune punctaje, fiind unele dintre cele mai tolerante state din lume din acest punct de vedere. Marea Britanie şi toate vechile sale colonii, respectiv Statele Unite, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, precum şi statele din America Latina sunt cele mai tolerante din lume. Practic, mai puţin de 5% dintre respondenţii acestor ţări au mărturisit că nu şi-ar dori un vecin de o rasă diferită.

India, Iordania, Bangladesh şi Hong Kong sunt cele mai rasiste state din lume. O surpriză în ceea ce priveşte toleranţa rasială o reprezintă Pakistanul care a obţinut un punctaj mai bun decât cel al României.

Deşi este un stat relativ prosper, cu cetăţeni bine educaţi şi omogeni din punct de vedere etnic, Coreea de Sud nu a punctat prea bine. Mai mult de o treime dintre cetăţenii chestionaţi au spus că nu-şi doresc un vecin dintr-o altă rasă.

Sursa atrage atenţia că unele dintre concluziile sondajului ar putea fi greşite având în vedere că oamenii au tendinţa să mintă atunci când răspunsul adevărat i-ar putea pune într-o lumină nefavorabilă.

Click pe imagine pentru a mări

 


 

 

51 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 Cosmin 17.05.2013 22:05

Cred ca majoritatea se gandeau la "vecini tigani" si aia ar explica multe....

 
#2 Bogdan 17.05.2013 22:11

De cand e Romania unul din cele mai rasiste state din Europa? CIne a decis asta si pe ce criterii ati ajuns voi la concluzia asta? Doar pentru ca vociferam ura, scarba si repulsia (absolut justificate) fata de 95% din etnicii tigani? Asa definiti voi rasismul? Saracii de voi...cocalari cu 4 clase si pile "la ziar"...

 
#3 Gigel 17.05.2013 22:46

1. Rasisti pot fi cei care refuza alte rase in proportie de peste 50%. Sub 50% e vorba de o minoritate.

2. Cica francezii ar fi mai rasisti decit noi. Pai atunci chiar nu mai conteaza ce credem noi in Europa.

3. Daca arabii nu-i primesc pe straini, noi de ce am face-o?

Inca ceva: daca o populatie este omogena etnic, atunci chiar este inclinata catre respingerea strainilor. Cazul Coreei de Sud este perfect logic.

 
#4 OCULTA SATANICA IUDEOMASONICA LUCREAZA LA DESFIINTAREA NOASTRA CA OAMENI SI CA NATIUNE !!! 17.05.2013 22:48

nelegiuitilor.asta e : VICLENIE SATANICA IUDEOMASONICA !!! daca iti aperi natiunea, traditia cultura religia familia.... in fata invaziei globaliste anticristice, esti rasist fundamentalist extremist....!!!

 
#5 OCULTA SATANICA IUDEOMASONICA LUCREAZA LA DESFIINTAREA NOASTRA CA OAMENI SI CA NATIUNE !!! 17.05.2013 22:50

Oameni de nimic,tradatori, ja.vre vasali...din ultimii 23 de ani ne-au fost impusi de oculta iudeomasonica din occidentul nelegiuit, cu abureala votului majoritar zis democratic, unde ei numara voturi, si mai important unde manipuleaza si indobitocesc, inseala mint...pervertesc constiinte si idei.....prin mijloacele de indobitocire in masa pe care au pus monopol : tv ziare radio...(pentru a forma votul majoritar)pentru a ajunge colonie de sclavi. “CIND SE RIDICA IN SUS OAMENII DE NIMIC, NELEGIUITII MISUNA PRETUDINTENI“(psalmi) Asadar imperialistii occidentului : ue, ussa, nato, fmi(oculta iudeomasonica) vor cu orice pret indobitocirea omului, controlul si puterea globala, pentru a submina si distruge natiunea, cultura, familia, religia, traditia popoarelor, si a forma o babilonie globala anticristica, antiumana.Pentru asta au inventat doua ideologii satanice : capitalismul si comunismul. Capitalismul, societatea de consum paine si circ(mai mult circ) are mai mult succes decit comunismul pentru ca mizeaza pe viciile omului. Pentru indobitocirea omului folosesc mijloacele de control si manipulare informatice media, pe care au pus monopol(tv, radio, ziare...)si mijloace financiare, si economice(privatizari, liberalizari, investitori...bancheri, asigurari private, pensii private...)pentru jefuirea resurselor, si a fi dependenti economic si financiar de politica lor anticristica, cu concursul oamenilor de nimic a tradatorilor. Acolo unde nu reusesc indobitocirea si jefuirea popoarelor, iar acestea isi apara prin nationalism si patriotism resursele economia cultura traditia familia...nelegiuitii din occident provoaca revolte, razboaie pentru a invada si jefui acele popoare(Irak Afgan.Iran, Siria, Egipt, Libia)Astfel omul indobitocit, bulversat, cu “crize“, paine si circ, grija zilei de maine, infractiuni, va fi controlat ca un animal, dupa ce ei vor veni ca “salvatori“ in conditiile si cu mijloacele lor:capitalism, paine si circ, cip, card...).

 
#6 de la mine 17.05.2013 22:51

Suntem rasisti ca nu mai toleram etnia care ne fura, care ne ameninta, care ne face sa ne fie teama sa trecem prin anumite zone, care ne face de ras, care nu vrea sa munceasca etc etc
In rest cred ca romania e una din cele mai primitoare tari si pentru negri si pentru arabi si pentru chinezi si pentru vest europeni.

 
#7 m 17.05.2013 22:56

Pai daca va uitati pe harta, Franta este mai rasista dacat Romania.. deci nu suntem cei mai rasisti din EU.. ma mira cum de au iesit englezii pe un loc asa bun la toleranta, ca astia impreuna cu francezii si cu ungurii sunt cei mai mari rasisti din Europa.. ei mentin flacara rasismului aprinsa in EU nu Romania.. iar americanii, rusii si israelitii sunt pusi numai pe razboaie in toata lumea, deci cine sunt cei mai rasisti din lume????

 
#8 dusu 17.05.2013 23:03

sau la unguri!!?
sau la ovrei!!?

 
#9 Cosmin 17.05.2013 23:30

@dusu

Inteleg ce zici, dar un ungur sau un evreu nu face belele pe care le fac 95% din tigani - din pacate. Am avut vecini - si unguri, si sarbi, si originea lor etnica nu a fost niciodata amintit. Pentru ca erau oameni care intelegrau regulile normale de convietuire in societate.

Din pacate - o spun cu mare regret - cu majoritatea tiganilor lucrurile stau altfel.

 
#10 djvasile 17.05.2013 23:47

NU POTI DECLARA RASISTA O PERSOANA, UN GRUP, SAU O NATIUNE DOAR PE CE "DECLARA".
VEDETI LA DICTIONAR CE INSEAMNA "RASIST".
ORICINE E LIBER SA ISI ALEAGA VECINII, PRIETENII, CONFIDENTII, COLEGII PE BAZA A ORICE CRITERIU CREDE EL DE CUVINTA. ESTE O LIBERTATE FUNDAMENTALA.
RASISM ESTE ATUNCI CAND APLICI UN TRATAMENT RAU CUIVA PTR SIMPLUL MOTIV CA ESTE DINTR-O ANUMITA RASA. ATENTIE: "ANUMITA", NU "ALTA"
ASTA INSEAMNA CA POTI FI RASIST CHIAR SI CU RASA DIN CARE FACI PARTE.
IAR ACEST "RAU TRATAMENT" TREBUIE SA FIE CEVA ILEGAL, NU PUR SI SIMPLU CA NU I-AM ZAMBIT SAU CA EVIT O PERSOANA DINTR-O ANUMITA RASA.

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
Reacţie fermă a lui Ion Ţirac: "Trebuie interzise!" Afaceristul român cere intervenţia autorităţilor pentru a stopa un flagel