Publicat

17

mai

2013

21:43

14296

vizualizări

Harta care loveşte în credinţa că poporul român este primitor şi ospitalier. Pe cine NU ai vrea să ai drept vecin?

Harta care loveşte în credinţa că poporul român este primitor şi ospitalier. Pe cine NU ai vrea să ai drept vecin?

România este unul dintre cele mai rasiste state din Europa, însă pe plan internaţional se clasasează la jumătatea topului în ceea ce priveşte toleranţa rasială, reiese dintr-un infografic realizat de Washington Post, pe baza sondajului global World Values Survey (valorii lumii n.r.).

Nivelul rasismului cetăţenilor unui anumit stat a fost calculat în funcţie de răspunsul la întrebarea "pe cine nu ai vrea să ai drept vecin". Procentul persoanelor care au răspuns "o persoană de o rasă diferită" este indicatorul folosit pentru realizarea hărţii.

Ţările latine şi cele anglo-saxone au obţinut cele mai bune punctaje, fiind unele dintre cele mai tolerante state din lume din acest punct de vedere. Marea Britanie şi toate vechile sale colonii, respectiv Statele Unite, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, precum şi statele din America Latina sunt cele mai tolerante din lume. Practic, mai puţin de 5% dintre respondenţii acestor ţări au mărturisit că nu şi-ar dori un vecin de o rasă diferită.

India, Iordania, Bangladesh şi Hong Kong sunt cele mai rasiste state din lume. O surpriză în ceea ce priveşte toleranţa rasială o reprezintă Pakistanul care a obţinut un punctaj mai bun decât cel al României.

Deşi este un stat relativ prosper, cu cetăţeni bine educaţi şi omogeni din punct de vedere etnic, Coreea de Sud nu a punctat prea bine. Mai mult de o treime dintre cetăţenii chestionaţi au spus că nu-şi doresc un vecin dintr-o altă rasă.

Sursa atrage atenţia că unele dintre concluziile sondajului ar putea fi greşite având în vedere că oamenii au tendinţa să mintă atunci când răspunsul adevărat i-ar putea pune într-o lumină nefavorabilă.

Click pe imagine pentru a mări

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Asta le întrece pe toate! Un senator spune că este prieten cu Kim Jong-Un! Ce cadou incredibil vrea să-i ducă liderului nord-coreean

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info