Publicat

9

mai

2012

00:43

3206

vizualizări

HOWARD CARTER, GOOGLE şi TUTANKAMON. Care este legătura dintre arheologul britanic şi BLESTEMUL FARAONILOR

HOWARD CARTER, GOOGLE şi TUTANKAMON. Care este legătura dintre arheologul britanic şi BLESTEMUL FARAONILOR

HOWARD CARTER, cel mai cunoscut egiptolog din lume, este omagiat de GOOGLE, pe 9 mai, printr-un logo special. Arheologul britanic a descoperit mormântul lui Tutankamon, în 1922.

Citeşte şi HOWARD CARTER, omagiat de GOOGLE. Arheologul britanic a descoperit mormântul lui Tutankamon, în 1922


HOWARD CARTER a fost angajat de Lordul Carnavron să caute mai multe morminte în Valea Regilor. Lucrările au fost oprite din cauza Primului Război Mondial şi reluate ulterior, fără niciun rezultat.

HOWARD CARTER a descoperit primele indicii legate de MORMÂNTUL LUI TUTANKAMON pe 4 noiembrie 1922, iar pe 26 noiembrie, primul colţişor al  mormântului a văzut lumina zilei.

HOWARD CARTER nu şi-a dat seama pe loc cât de importantă este descoperirea sa, realizând acest lucru abia ulterior, când a văzut cât de bine conservat era sarcofagul, alături de toate comorile din interior.

De altfel, când Lordul Carnavron l-a întrebat pe HOWARD CARTER dacă vede ceva în interiorul mormântului, acesta a răspuns: "Da, lucruri minunate".

HOWARD CARTER a continuat să cerceteze mormântul lui TUTANKAMON până în 1932, găsind mii de obiecte preţioase.

HOWARD CARTER a murit de cancer, în 1939, la 64 de ani. Foarte mulţi adepţi ai teoriei conspiraţiei consideră că HOWARD CARTER a fost victima aşa numitului BLESTEM AL FARAONILOR.

Citeşte mai jos mai multe despre BLESTEMUL LUI TUTANKAMON:

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Reacţia total neaşteptată a Garbinei Muguruza după ce a UMILIT-O pe Simona Halep. Ce a declarat

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info