117429 vizualizări 2 mar 2016

Primăria Capitalei propune înfiinţarea Teatrului "Stela Popescu", instituţie publică de cultură cu sediul în incinta Palatului Naţional al Copiilor. Potrivit unui proiect de hotărâre al Primăriei Capitalei, noul teatru va avea ca obiect de activitate "producerea şi prezentarea de producţii artistice, în principal spectacole coregrafice, dar şi muzicale, realizate în regim individual sau în parteneriat cu alte instituţii de profil, publice sau private".

Organigrama noii instituţii va cuprinde 43 de posturi din care 6 de conducere.

Activitatea Teatrului "Stela Popescu" va fi coordonată de către Direcţia Cultură, Sport şi Turism din cadrul Primăria Capitalei şi va fi finanţată parţial de la bugetul local. De asemenea, instituţia va realiza şi venituri proprii din încasările provenite din vânzarea biletelor şi a caietelor program, dar şi din închirierea temporară a unor spaţii, din donaţii şi sponsorizări.

Potrivit Regulamentului de Organizare şi Funcţionare, Teatrul "Stela Popescu" va "deţine un portofoliu de producţii artistice de balet diferite, şi realizează, în fiecare stagiune, cel puţin patru producţii noi care completează programele şi reconfigurează repertoriul existent".

Propunerea înfiinţării Teatrului Stela Popescu" a fost făcută de Forumul Muzical Român.

În prezent, în subordinea Primăriei Capitalei mai funcţionează 14 instituţii publice de cultură şi de spectacole, patru dintre ele fiind destinate copiilor însă "niciuna dintre acestea nu are ca obiectiv principal susţinerea, dezvoltarea şi promovarea spectacolelor coregrafice, baletului clasic şi contemporan", se precizează în raportul de specialitate al municipalităţii.

Proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Teatrului "Stela Popescu" se află în dezbatere publică. Pentru ca teattrul să fie înfiinţat este obligatorie aprobarea proiectului de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Citește și: