no author
no author
Pacala Dana - Mediafax
Ela Giurgea - Mediafax
2872 vizualizări 17 oct 2013

Cântăreţul Julio Iglesias va concerta, în 28 octombrie, în Piaţa Victoriei din Târgu Mureş, evenimentul urmând să aibă loc în cadrul Festivalului Vinului şi fiind primul concert cu intrare liberă susţinut de artist în România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ioan Chiorean, responsabilul din cadrul Primăriei Târgu Mureş pentru Festivalul Vinului, a declarat, joi, presei, că Julio Iglesias va susţine la Târgu Mureş primul său concert cu intrare liberă din România, în urma unui "efort de peste doi ani şi jumătate", în care echipa managerială a artistului a trebuit convinsă "că un astfel de concert la Târgu Mureş este un eveniment important şi pentru el şi pentru oameni".

Concertul va avea loc în Piaţa Victoriei, în 28 octombrie, de la ora 19.00, intrarea publicului în piaţă urmând să fie permisă de la ora 17.00.

"Târgu Mureşul a fost trecut pe traseul său din turneul mondial al anului 2013. Julio Iglesias este artistul în viaţă care are cele mai multe albume vândute. După dispariţia tragică a lui Michael Jackson, el a rămas regele neîncoronat al vânzărilor de albume din întreaga lume, este unul dintre cei mai iubiţi artişti ai planetei, este unul dintre cei mai romantici muzicieni, reprezintă o generaţie. Julio Iglesias susţine la Târgu Mureş primul său concert public, cu intrare liberă, din România. Până acum, el a cântat în diverse formule în care se cumpărau bilete, acum, la Târgu Mureş, va fi primul concert public cu intrare gratuită. După toate semnalele pe care i le-am prezentat, după toate opiniile care i-au fost prezentate, într-un târziu a acceptat această formulă", a arătat Chiorean.

El a precizat că datele financiare privind acest concert sunt confidenţiale, dar sponsorii asigură majoritatea banilor, până acum strângâdu-se "o sumă frumuşică", de la peste 30 de firme din oraş.

Totodată, Chiorean a spus că de la bugetul local se asigură "anumite sume, legate de echipamentele tehnice şi astfel de cheltuieli", evenimentul fiind inclus în Festivalul Vinului, care se va desfăşura între 26 şi 28 octombrie şi pentru care s-au prevăzut sume în buget.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în cadrul festivalului, vor susţine spectacole, în Parcul Municipal, ansambluri folclorice locale, Aurel Tămaş, Ionuţ Fulea, Ioan Bocşa, Bikini (Ungaria), Cargo, Voltaj şi Connect-R.

Citește și: