Publicat

8

iunie

2011

15:55

1785

vizualizări

Licitaţie pe eBay pentru stabilirea numelui unui pui de leu născut la o grădină zoologică din Australia

Licitaţie pe eBay pentru stabilirea numelui unui pui de leu născut la o grădină zoologică din Australia

Un pui de leu în vârstă de câteva săptămâni va deveni atracţia turistică principală la gradina zoologică Monarto din Australia. Puiul se află momentan cu mama lui, dar, când va creşte destul de mare, va putea fi admirat şi de turişti, scrie Daily Mail.

Îngrijitorii nu cunosc încă sexul puiului de leu. Peste aproximativ patru săptămâni el va fi consultat de veterinari şi abia atunci îi vor afla aceştia şi sexul. Mama lui, Kimba, va trebui să fie sedată pentru ca îngrijitorii şi doctorii să se poată apropia de pui. Micuţul s-a născut natural, iar cei doi nu au fost deranjaţi de oameni până acum.

Micul leu creşte pe zi ce trece şi, încetul cu încetul, ajunge să îşi cunoască habitatul. Din păcate, numărul leilor în sălbăticie a scăzut drastic în ultimii 50 de ani. Astăzi trăiesc mai puţin de 20.000 în sălbăticie, pe când, în anii '60, numărul acestora ajungea la 250.000.

"Puiul va fi un ambasador al speciei sale pentru australieni", spune profesorul Chris West, şeful Asociaţei Grădinilor Zoologice din Australia. Pentru a sărbători venirea pe lume a micuţului, grădina zoologică îi lasă pe oameni să decidă numele puiului la o licitaţie pe eBay, care se încheie pe 14 iunie. Câştigătorul va propune trei nume dintre care unul va fi ales de personalul grădinii zoologice. Banii rezultaţi în urma licitaţiei vor fi donaţi programelor de conservare a habitatelor animalelor sălbatice.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
FOTO | Aşa arată noul Duster, care va fi lansat de Dacia la Salonul Auto de la Frankfurt, în septembrie. Ce se întâmplă cu modelul cu şapte locuri

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info