Versiunea Beta

Licitaţie pe eBay pentru stabilirea numelui unui pui de leu născut la o grădină zoologică din Australia

de Ioana NICOLESCU

Un pui de leu în vârstă de câteva săptămâni devine noua atracţie turistică la o gradină zoologică din Australia. PacificCoastnews

Un pui de leu în vârstă de câteva săptămâni va deveni atracţia turistică principală la gradina zoologică Monarto din Australia. Puiul se află momentan cu mama lui, dar, când va creşte destul de mare, va putea fi admirat şi de turişti, scrie Daily Mail.

Îngrijitorii nu cunosc încă sexul puiului de leu. Peste aproximativ patru săptămâni el va fi consultat de veterinari şi abia atunci îi vor afla aceştia şi sexul. Mama lui, Kimba, va trebui să fie sedată pentru ca îngrijitorii şi doctorii să se poată apropia de pui. Micuţul s-a născut natural, iar cei doi nu au fost deranjaţi de oameni până acum.

Micul leu creşte pe zi ce trece şi, încetul cu încetul, ajunge să îşi cunoască habitatul. Din păcate, numărul leilor în sălbăticie a scăzut drastic în ultimii 50 de ani. Astăzi trăiesc mai puţin de 20.000 în sălbăticie, pe când, în anii '60, numărul acestora ajungea la 250.000.

"Puiul va fi un ambasador al speciei sale pentru australieni", spune profesorul Chris West, şeful Asociaţei Grădinilor Zoologice din Australia. Pentru a sărbători venirea pe lume a micuţului, grădina zoologică îi lasă pe oameni să decidă numele puiului la o licitaţie pe eBay, care se încheie pe 14 iunie. Câştigătorul va propune trei nume dintre care unul va fi ales de personalul grădinii zoologice. Banii rezultaţi în urma licitaţiei vor fi donaţi programelor de conservare a habitatelor animalelor sălbatice.


 

 

2 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 ce 9.06.2011 02:11

LINGAU'

 
#2 SANDOKAN 10.06.2011 09:01

CEA MAI JALNICA IMAGINE ESTE A UNUI LEU IN CAPTIVITATE!
RUSINE, JAVRE UMANE!

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
SURPRIZĂ! Oferta pe care Iranul i-a făcut-o României. Ce răspuns aşteaptă oficialii de la Teheran