Cel mic a tras un scaun de bar, în faţa uşii de la garaj, şi s-a urcat pe el pentru a putea ajunge la maneta care odată rotită ar fi deschis poarta. Acesta a povestit ulterior că prima tentativă s-a finalizat cu o căzătură, însă că a doua încercare a fost cea norocoasă. În momentul în care uşa s-a deschis, acesta şi-a luat surioara în braţe şi a fugit la vecinii săi pentru a căuta ajutor.

Întregul episod a ieşit la iveală după ce Jessica Penoyer, vecina familiei Cicalese, a povestit jurnaliştilor cele întâmplate şi şocul pe care l-a avut în momentul în care a văzut un băieţel în faţa casei sale, ţinându-şi în braţe surioara, şi spunându-i că mama sa a murit.

"Stătea acolo în faţa mea şi ţinea în braţe ceva ce, la prima vedere, părea a fi o păpuşă", povesteşte femeia.

"Mama a murit în duş, poţi să ai grijă de noi?", i-a spus cel mic vecinei sale, fără să bănuiască faptul că gestul său avea să îi salveze viaţa mamei sale.

De îndată, aceasta a sunat la numărul de urgenţă 911.

"Fiul vecinului meu tocmai ce a venit să îmi spună că mama sa a murit în duş", le-a declarat femeia autorităţilor.

Iniţial, femeia a înţeles că ar fi fost vorba de câinele celui mic, însă băieţelul a corectat-o.

"Nu, mama mea a murit în duş. Poţi să ai grijă de noi?", i-a spus el.

Ambulanţa a sosit la scurt timp, iar paramedicii au găsit-o pe mama copiilor în viaţă, în urma crizei epileptice suferite în timp ce se afla la duş.

"Sincer, mi-a salvat viaţa! Dacă nu aş fi primit ajutor la timp, nu ştiu, m-aş fi putut îneca", a declarat mama lui.

"Fiecare zi este o provocare pentru noi. Mă întreabă de un milion de ori dacă o să fiu bine. Mă întreabă: o să ai o altă criză? O să mori azi?", a mai relatat mama celor doi copii.

Din acel moment, curajosul Salvatore a fost recunoscut drept "pompierul de onoare" de către brigada locală după eforturile sale de a-i salva viaţa mamei sale.

 

Citește și: