Publicat

30

august

2015

10:24

3121

vizualizări

Motivul pentru care firmele din industria IT ajung să îşi exploateze angajaţii

Pat Gelsinger este cunoscut ca directorul general al companiei VMware, care are venituri de 6 miliarde de dolari. Înainte de VMware, Gelsinger a lucrat la Intel, unde era recunocut ca o stea în devenire sub atenta îndrumare a mentorului său Andy Grove.

Motivul pentru care firmele din industria IT ajung să îşi exploateze angajaţii

Pat Gelsinger este cunoscut ca directorul general al companiei VMware, care are venituri de 6 miliarde de dolari. Înainte de VMware, Gelsinger a lucrat la Intel, unde era recunocut ca o stea în devenire sub atenta îndrumare a mentorului său Andy Grove.

De când era tânăr, Pat Gelsinger a pledat întotdeauna pentru un echilibru între viaţa privată şi muncă, cu toate că el era de fel un workaholic. El a atras atenţia mass-mediei pentru că predica pentru toată lumea despre importanţa  echilibrului muncă-viaţă. Gelsinger predica literlamente. El e un practicant religios care merge în fiecare duminică la slujbă şi uneori ţine predici în bisericile pe care le susţine prin acte caritate.

Cu toate acestea el este un dependent de muncă şi un om conştiincios. Dar în urmă cu mulţi ani, când el şi familia lui erau tineri el a scris chiar o carte despre echilibrarea dintre viaţa profesională şi cea personală: "Actul jonglerie: cum să aducem echilibrul între credinţa, familia şi munca ta”, publicată în 2003. 

Dacă ai copii, de la
ora 18 la ora 21 este timpul de aur. Să nu-l risipim. Asiguraţi-vă că dedicaţi acele ore familiei", a declarat Pat Gelsinger pentru Business Insider.

Gelsinger are patru copii, dar acum toţi sunt mari, au vârste cuprinse între 24 şi 31 de ani. Doi dintre copii sunt căsătoriţi şi au copii la rândul lor. Soţia lui face naveta între nepoţii ei şi casa lor, unde încă locuiesc cei doi copii necăsătoriţi.  Când ea pleacă, Pat devine iar dependent de muncă, după cum el însuşi a observat.

Gelsinger  a fost de acord să vorbească despre contorversa stârnită de curând de amazon privind munca angajaţilor. De atunci, directori de la alte companii au spus ceea ce întreaga industrie tech ştia deja: Amazon nu este singur. Toate companiile tech practică dependenţa de muncă. Cu acest lucru este Gelsinger  de acord.

Dacă o societate  de tehnologie „nu ia măsuri explicite pentru a permite angajaţilor să acorde prioritate familiilor lor  şi echilibrului dintre viaţa profesională şi cea personală lucrurile pot scăpa de sub control, spune el. „Sillicon Valley din asta se hrăneşte”, a mai spus el

Gelsinger că la începutul oricărui stat-up oamenii muncesc foarte mult pentru a-l pune pe picioare, iar dacă întrebi angajatorii dacă profită de angajaţii lor ei vor spune că nu. Numai că şi angajaţii vor să contribuie la succes şi să muncească mai mult.

„Dacă mergeţi la o companie şi îi întrebaţi dacă abuzează de angajaţii lor ei vă vor spune că nu. Dar există această coerenţă a obiectivelor.  Angajatul vrea să fie de succes, dar şi compania vrea să fie de succes şi împreună merg în  această frenezie de muncă", a mai spus Pat Gelsinger.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
SUA stau pe un butoi cu pulbere! Donald Trump, făcut PRAF de cine se aştepta mai puţin. Declaraţiile fac înconjurul planetei

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info