Publicat

25

mai

2011

14:47

4997

vizualizări

Naziştii au încercat să înveţe câinii să vorbească şi să citească şi susţineau că unul chiar putea să dezbată subiecte religioase

Naziştii au încercat să înveţe câinii să vorbească şi să citească şi susţineau că unul chiar putea să dezbată subiecte religioase

Naziştii au privit câinii ca pe nişte fiinţe la fel de inteligente ca şi oamenii şi au încercat să îi antreneze să vorbească, să citească şi să silabisească. Hitler, cunoscut pentru pasiunea sa pentru câini, a crezut că aceste animale îl vor putea ajuta şi a înfiinţat o şcoală specială unde câinii erau învăţaţi trucuri pentru a comunica, scrie Daily Mail.

Aceste noi descoperiri despre nazişti au fost făcute publice odată cu apariţia pe piaţă a cărţii lui Jan Bondenson - "Câini extraordinari". Bondenson vorbeşte despre şcoala ASRA înfiinţată la Hanovra, în 1930, condusă de către o femeie numită Margarethe Schmitt. Şcoala a rezistat până la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, iar timp de 15 ani, câinii au fost antrenaţi să bată anumite mesaje cu ajutorul lăbuţelor.

Printre "cei mai unici şi extraordinari câini din lume", după descrierea lui Bondenson, se numără Rolf. Câinele, un terrier Airedale, pare să se fi descurcat să bată cu lăbuţa anumite mesaje, după sistemul Morse. Rolf este câinele despre care se spune că putea dezbate subiecte religioase, cunoştea mai multe limbi străine şi scria poezii. În plus, se crede că Rolf a fost un patriot pentru că a "spus" că îi dispreţuieşte pe francezi.

Rolf, câinele care scria poezii. Foto: Daily Mail

Despre un alt câine, Kurwenal, aparţinând rasei Dachshund, se crede că vorbea folosind un anumit număr de lătrături pentru fiecare literă a alfabetului. Anumite surse spun că Kurwenal a spus cândva că doreşte să voteze cu Paul von Hinderburg, cel de-al doilea preşedinte al Germaniei.

Kurwenal. Foto: Daily Mail

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
SUA stau pe un butoi cu pulbere! Donald Trump, făcut PRAF de cine se aştepta mai puţin. Declaraţiile fac înconjurul planetei

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info