Publicat

16

martie

2011

14:29

15083

vizualizări

Pământul văzut din satelit. CELE MAI CIUDATE IMAGINI - de la autostrăzile deformate, la lacul cu apă roşie sau PRESUPUSUL OZN

Pământul văzut din satelit. CELE MAI CIUDATE IMAGINI - de la autostrăzile deformate, la lacul cu apă roşie sau PRESUPUSUL OZN

Hărţile 3D "Google Earth" oferă vederi prin satelit în timp real a munţilor, văilor, oraşelor, drumurilor până şi imagini subacvatice unde utilizatorii pot să vadă fundul oceanelor şi barierele de corali. Însă, tehnologia este încă în dezvoltare şi unele imagini 3D văzute cu ajutorul sateliţilor sunt deformate, iar peisajele din ele arată ca de pe o altă lume, informează Huffington Post.

Programatorul şi artistul Clement Valla a colecţionat zeci de astfel de imagini ciudate văzute cu ajutorul sateliţilor. Întreaga colecţie poate fi văzută pe site-ul lui oficial.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Distorsionările sunt de-a dreptul fabuloase, podurile şi autostrăzile şerpuiesc văile la diferite înălţimi, podurile alungite ca nişte elastice coboară în prăpăstii, iar autostrăzile se pliază pe denivelări. Pe măsură ce tehnologia 3D se va îmbunătăţi, imaginile vor deveni mult mai realiste, până atunci, însă, Pământul văzut în 3D prin sateliţi arată ca o lume extraterestră.

Nu este pentru prima dată când imaginile facute de sateliţi arată un peisaj ciudat. În Libia, spre exemplu, se poate vedea o groapă neagră fără fund, în Irak un lac roşu, se mai pot vedea cercuri desenate în lanurile de grâu sau în deşert. În Kenya, un complex de clădiri se vede din spaţiu ca o alăturare de patru svastice. Există şi o fotografie a unui presupus OZN. (Ioana Nicolescu)

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
În ce direcţie circulă autobuzul? 80% dintre copii ştiu răspunsul! Testul de logică care îi frustrează pe adulţi. Care e varianta corectă

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info