15385 vizualizări 16 mar 2011

Hărţile 3D "Google Earth" oferă vederi prin satelit în timp real a munţilor, văilor, oraşelor, drumurilor până şi imagini subacvatice unde utilizatorii pot să vadă fundul oceanelor şi barierele de corali. Însă, tehnologia este încă în dezvoltare şi unele imagini 3D văzute cu ajutorul sateliţilor sunt deformate, iar peisajele din ele arată ca de pe o altă lume, informează Huffington Post.

Programatorul şi artistul Clement Valla a colecţionat zeci de astfel de imagini ciudate văzute cu ajutorul sateliţilor. Întreaga colecţie poate fi văzută pe site-ul lui oficial.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Distorsionările sunt de-a dreptul fabuloase, podurile şi autostrăzile şerpuiesc văile la diferite înălţimi, podurile alungite ca nişte elastice coboară în prăpăstii, iar autostrăzile se pliază pe denivelări. Pe măsură ce tehnologia 3D se va îmbunătăţi, imaginile vor deveni mult mai realiste, până atunci, însă, Pământul văzut în 3D prin sateliţi arată ca o lume extraterestră.

Nu este pentru prima dată când imaginile facute de sateliţi arată un peisaj ciudat. În Libia, spre exemplu, se poate vedea o groapă neagră fără fund, în Irak un lac roşu, se mai pot vedea cercuri desenate în lanurile de grâu sau în deşert. În Kenya, un complex de clădiri se vede din spaţiu ca o alăturare de patru svastice. Există şi o fotografie a unui presupus OZN. (Ioana Nicolescu)

Citește și: