Versiunea Beta

Pământul văzut din satelit. CELE MAI CIUDATE IMAGINI - de la autostrăzile deformate, la lacul cu apă roşie sau PRESUPUSUL OZN

Pământul văzut din satelit. CELE MAI CIUDATE IMAGINI - de la autostrăzile deformate, la lacul cu apă roşie sau PRESUPUSUL OZN

Hărţile 3D "Google Earth" oferă vederi prin satelit în timp real a munţilor, văilor, oraşelor, drumurilor până şi imagini subacvatice unde utilizatorii pot să vadă fundul oceanelor şi barierele de corali. Însă, tehnologia este încă în dezvoltare şi unele imagini 3D văzute cu ajutorul sateliţilor sunt deformate, iar peisajele din ele arată ca de pe o altă lume, informează Huffington Post.

Programatorul şi artistul Clement Valla a colecţionat zeci de astfel de imagini ciudate văzute cu ajutorul sateliţilor. Întreaga colecţie poate fi văzută pe site-ul lui oficial.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Distorsionările sunt de-a dreptul fabuloase, podurile şi autostrăzile şerpuiesc văile la diferite înălţimi, podurile alungite ca nişte elastice coboară în prăpăstii, iar autostrăzile se pliază pe denivelări. Pe măsură ce tehnologia 3D se va îmbunătăţi, imaginile vor deveni mult mai realiste, până atunci, însă, Pământul văzut în 3D prin sateliţi arată ca o lume extraterestră.

Nu este pentru prima dată când imaginile facute de sateliţi arată un peisaj ciudat. În Libia, spre exemplu, se poate vedea o groapă neagră fără fund, în Irak un lac roşu, se mai pot vedea cercuri desenate în lanurile de grâu sau în deşert. În Kenya, un complex de clădiri se vede din spaţiu ca o alăturare de patru svastice. Există şi o fotografie a unui presupus OZN. (Ioana Nicolescu)


 

 

10 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 Anonim 16.03.2011 15:45

Nu e nimic ciudat. Infrastructura nu e adaugata separat, ci e plasat direct pe pamant fara a tine cont de elevatia ce exista la poduri, autostrazi suspendate, etc. Iar datorita faptului ca scanarea nu e la cm, ci de la cativa metri la cateva zeci de metri, apar acele aberatii.

 
#2 bubu 16.03.2011 16:06

Poza 14 = reclama la Firefox!

 
#3 ion a lu' miai 16.03.2011 16:07

in timp real?!?!?!?!

 
#4 soft 16.03.2011 17:42

google violeaza grav intimitatea populatiei acestei planete. cine dracu mai sta sa deseneze corect niste poduri ..

 
#5 caro 16.03.2011 22:47

90% sunt photoshop deci exclus ce spune autoarea.......

 
#6 bogdan 17.03.2011 07:48

cea mai mare parte dintre erori au survenit din cauza calibrarii gresite a modulelor gps utilizate in realizarea hartilor cu imagini suprapuse (parametrul "elevatie" in mod special furnizeaza neconcordanta intre imagini si realitate)

 
#7 Anonim 2 17.03.2011 17:47

porcarie de stire
ce a zis anonim este corect
imaginea este suprapusa peste coordonatele virtuale
nu sunt facute cu elevatie
iar caro - furi curent :))
daca deselectezi 3D - si inca u nfiltru in google maps vei vedea totul ca si 2D

 
#8 anonim 17.03.2011 18:06

@Anonim, @bogdan --corect cu autostrazile. Dar care o fi oare smecheria cu alea de par ozn-uri?

 
#9 andrei 11.04.2011 12:24

@soft dar nu ai vreun camp de canabis de ascuns si ti-a stricat google afacerea

 
#10 Grigore 19.04.2011 21:35

Acum, cat de prost sa fii sa spui despre un castel de apa ca este un "Presupus OZN". Tare "ozn-ul" ala, cu drum de acces. L-a adus din Andromeda sau e ozenoportu' unde trag aia mici si verzi cand vin la noi pe Pamant?

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O păţeşte şi cel mai puternic om de pe pământ! Când şi-au dat seama era deja prea târziu! FOTO Imagine TRUCATĂ cu Obama dată publicităţii. TOP GAFE