Publicat

30

mai

2012

00:00

3941

vizualizări

PETER CARL FABERGÉ, faimos pentru ouăle Fabergé, omagiat de GOOGLE printr-un logo special. VIDEO

PETER CARL FABERGÉ, faimos pentru ouăle Fabergé, omagiat de GOOGLE printr-un logo special. VIDEO

PETER CARL FABERGÉ, bijutierul rus faimos pentru OUĂLE FABERGÉ, este omagiat de GOOGLE, pe 30 MAI 2012, printr-un logo special:

PETER CARL FABERGÉ (pe numele real KARL GUSTAVOVICH FABERGÉ) s-a născut pe 30 MAI 1846 în Sankt Petersburg. Tatăl său era bijutier, iar PETER CARL FABERGÉ a preluat afacerea acestuia, după moartea sa.

În 1885, ţarul Alexandru al III-lea al Rusiei i-a cerut lui lui Faberge să facă o bijuterie în formă de ou de Paşte pentru soţia sa, iar aşa au apărut celebrele OUĂ FABERGÉ.

Pentru că ţarinei Maria Fedorovna îi plăceau foarte mult surprizele, bijutierul a pus în interiorul primului ou Faberge o găinuşă de aur cu ochi de rubine. După câţiva ani, PETER CARL FABERGÉ a creat un OU FABERGÉ şi pentru Alexandra, soţia ţarului Nicolae al II-lea, urmaşul lui Alexandru al III-lea.

În urma Revoluţiei Ruse, Casa Fabergé a fost naţionalizată, iar Peter Carl a fugit în Elveţia, unde a şi murit, în 1920.

În total, au fost create 62 de ouă Faberge, dintre care 57 s-au păstrat. Lui Faberge i s-a dat mână liberă în ceea ce priveşte crearea de ouă, singura condiţie fiind ca acestea să aibă o "surpriză" înăuntru.

În prezent, mai multe astfel de ouă sunt expuse la Muzeul Armureriei Kremlin din Moscova. OUĂLE FABERGÉ sunt extrem de valoroase, o singură bijuterie de acest fel putând ajunge la câteva milioane de dolari.


GOOGLE a omagiat în trecut multe personalităţi ori date marcante din istoria omenirii sau a pregătit utilizatorilor diverse "surprize" în momentul în care efectuau o anumită căutare pe GOOGLE:

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
IMAGINI INCREDIBILE! Ce a surprins un turist pe barca unui personaj foarte îndrăgit de români. VIDEO

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info