Publicat

30

mai

2012

00:00

3928

vizualizări

PETER CARL FABERGÉ, faimos pentru ouăle Fabergé, omagiat de GOOGLE printr-un logo special. VIDEO

PETER CARL FABERGÉ, faimos pentru ouăle Fabergé, omagiat de GOOGLE printr-un logo special. VIDEO

PETER CARL FABERGÉ, bijutierul rus faimos pentru OUĂLE FABERGÉ, este omagiat de GOOGLE, pe 30 MAI 2012, printr-un logo special:

PETER CARL FABERGÉ (pe numele real KARL GUSTAVOVICH FABERGÉ) s-a născut pe 30 MAI 1846 în Sankt Petersburg. Tatăl său era bijutier, iar PETER CARL FABERGÉ a preluat afacerea acestuia, după moartea sa.

În 1885, ţarul Alexandru al III-lea al Rusiei i-a cerut lui lui Faberge să facă o bijuterie în formă de ou de Paşte pentru soţia sa, iar aşa au apărut celebrele OUĂ FABERGÉ.

Pentru că ţarinei Maria Fedorovna îi plăceau foarte mult surprizele, bijutierul a pus în interiorul primului ou Faberge o găinuşă de aur cu ochi de rubine. După câţiva ani, PETER CARL FABERGÉ a creat un OU FABERGÉ şi pentru Alexandra, soţia ţarului Nicolae al II-lea, urmaşul lui Alexandru al III-lea.

În urma Revoluţiei Ruse, Casa Fabergé a fost naţionalizată, iar Peter Carl a fugit în Elveţia, unde a şi murit, în 1920.

În total, au fost create 62 de ouă Faberge, dintre care 57 s-au păstrat. Lui Faberge i s-a dat mână liberă în ceea ce priveşte crearea de ouă, singura condiţie fiind ca acestea să aibă o "surpriză" înăuntru.

În prezent, mai multe astfel de ouă sunt expuse la Muzeul Armureriei Kremlin din Moscova. OUĂLE FABERGÉ sunt extrem de valoroase, o singură bijuterie de acest fel putând ajunge la câteva milioane de dolari.


GOOGLE a omagiat în trecut multe personalităţi ori date marcante din istoria omenirii sau a pregătit utilizatorilor diverse "surprize" în momentul în care efectuau o anumită căutare pe GOOGLE:

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Moment istoric! Simona Halep toate motivele să sărbătorească. Anunţul făcut astăzi

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info