Cristina ANDREI
1130 vizualizări 24 iul 2017
Acesta a fost lansat pe piaţă odată cu prima versiune a Windows 1, în 1985, şi este primul dintre modalităţile de creaţie grafică utilizate de specialiştii în domeniu, care a devenit, în acelaşi timp, parte integrantă a nucleului Windows, venind cu posibilitatea de a salva în format JPEG abia în versiunea Windows 98, informează The Guardian. 
 
Odată cu Windows 10 Creators Update, lansat în aprilie, Microsoft a ales introducerea noului Paint 3D, instalat alături de programul în forma lui tradiţională, dar care vine în plus cu instrumente de modificare 3D a imaginilor, dar şi cu posibilitatea editării 2D, aşa cum ne-a obişnuit. Acesta nu este, însă, un update al actualului Paint şi nici nu se comportă la fel. 
 
Recent, însă, Microsoft a anunţat că, alături de Outlook Express şi aplicaţia Reader, Microsoft Paint a fost pus pe linie moartă şi adăugat pe lista programelor care vor fi înlăturate în versiunea Windows 10 Fall Creators Update. 
 
Astfel, ajungând în categoria aplicaţiilor care „nu au o dezvoltare activă şi ar putea fi eliminate în viitoarele variante" ale sistemului de operare, direcţia Paint a fost decisă, iar acum este doar o chestiune de timp până când va fi eliminat. Microsoft Paint nu a fost niciodată una dintre aplicaţiile extrem de capabile, iar până în 1998 a fost limitat doar la formatele bitmap (BMP) şi PCX, dar s-a dovedit extrem de util în editări mai simple, precum realizarea de decupaje sau operaţiuni copy-paste. 
 
Cea mai recentă versiune Paint, cea pentru Windows 7, a fost mult îmbunătăţită, dar este şi acum considerată slabă în comparaţie cu alternativele gratuite de pe Internet. 

 

Citește și: