Publicat

21

aprilie

2017

19:08

284

vizualizări

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 91 de ani. Cum a fost a sărbătorită pe Twitter

Regina Marii Britanii împlineşte astăzi 91 de ani, iar evenimentul a fost marcat şi în mediul virtual.

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 91 de ani. Cum a fost a sărbătorită pe Twitter

Regina Marii Britanii împlineşte astăzi 91 de ani, iar evenimentul a fost marcat şi în mediul virtual.

Regina Elisabeta a II-a sărbătoreşte împlinirea vârstei de 91 de ani. Astăzi, pe contul oficial de Twitter al Familiei Regale Britanice, a fost distribuită o fotografie specială a Reginei. Monarhul englez apare în poză la vârsta de o lună, în timp ce era ţinut de mama sa, Elizabeth, Ducesă de York, la botezul său, în urmă cu 91 de ani.

Pe acelaşi cont a fost distribuit şi discursul ţinut de Regină la cea de-a 21-a sa aniversare, în 1947, în care aceasta spune: ,,Declar că viaţa mea, fie ea scurtă sau lungă, va fi devotată slujirii voastre şi a familiei nostre imperiale, din care facem cu toţii parte."

Aniversarea din acest an se va petrece în mijlocul familiei. Regina îşi va face apariţia la balconul Palatului Buckingham, potrivit tradiţiei.

În ciuda vârstei, aceasta îndeplineşte cu regularitate îndatoririle sale oficiale, dar, în ultimii ani, şi-a rărit numărul de angajamente, transmiţându-le altor membri ai familiei Windsor, precum Prinţul Charles şi nepoţilor, William şi Harry.

Deşi data de 21 aprilie marchează data sa reală de naştere, aceasta sărbătoreşte în a doua sâmbătă din luna iunie, la Castelul Windsor. Atunci, mai multe salve de tun marchează această zi în Marea Britanie. 

Potrivit sondajelor, Regina rămâne destul de populară printre britanici şi sunt şanse minime ca aceasta să abdice. 

Elisabeta a II-a a devenit Regina Angliei pe 6 februarie,1952, după moartea tatălui său, Regele George al VI-lea. La momentul aflării veştii decesului tatălui său, aceasta se afla în Kenya. Încoronarea sa a avut loc pe 2 iunie1953 şi a fost transmisă de televiziune în premieră.

 

 

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Şarapova, DISTRUSĂ la revenirea în lumea tenisului! Cuvinte extrem de grele din partea rivalei ei

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info