Recent, a ieşit la iveală p scrisoare pe care Regina Elisabeta a trimis-o către una dintre confidentele sale, pe numele ei Abel Smith, la doar şase zile după înmormântarea Prinţesei Diana, în care monarhul britanic îşi lăsa libere toate sentimentele şi toate temerile. 
 
„A fost extraordinar de trist. Este o mare pierdere pentru ţară. Reacţia publicului însă şi slujba de la Westminster Abbey i-au unit pe toţi. William şi Harry au fost atât de curajoşi şi sunt mândră de ei”. Regina a mai adăugat scrisorii câteva cuvinte scrise de mână. „Scrisoarea ta a fost printre primele pe care le-am deschis. Sunt tulburată, am trecut cu toţii printr-o experienţă nefastă”, scria atunci Regina. 
 

Cu o noapte înaintea înmormântării Dianei, Regina Marii Britanii a ţinut să transmită un mesaj de condoleanţe şi să se adreseze poporului, îmbrăcată într-o ţinută sobră. 

„Nimeni care a cunoscut-o pe Diana nu o va uita. A fost o persoană excepţională şi binecuvântată. Atât în vremurile bune, cât şi în cele proaste, nu şi-a pierdut niciodată puterea de a râde şi de a zâmbi, sau de a-i inspira pe ceilalţi cu căldura şi bunătatea sa. Am admirat-o şi respectat-o pentru energia şi, în special, pentru devotamentul cu care şi-a crescut copiii. Săptămâna aceasta, la Balmoral, cu toţii ne-am străduit să-i ajutăm pe Harry şi pe William să treacă peste pierderea tragică din cauza căreia suferim cu toţii”, a transmis Regina, la scurt timp după tragicul accident în care Diana şi-a pierdut viaţa.  
 
 

 

Citește și: