Raluca ION
Raluca ION
258 vizualizări 20 mar 2011

Ştefan Florescu a practicat atletism şi fotbal de performanţă, dar la "Românii au talent" a uimit prin felul în care a jonglat cu mingea perfect pe muzică. "Eşti unul dintre cele mai mari talente pe care le-am văzut vreodată", a decretat Andi Moisescu după ce tânărul în vârstă de 18 ani, care locuieşte în judeţul Botoşani, şi-a încheiat numărul. A făcut timp de doi ani atletism de performanţă, apoi fotbal şi era chiar să fie selecţionat în echipa de juniori a FC Steaua, dar părinţii nu şi-au putut permite să-i asigure cheltuielile pe care trebuia să le facă pentru a sta în Bucureşti, spune tânărul.

"Am decis că, dacă peste tot fotbalul s-a transformat într-un business plin de blaturi şi scandaluri, eu să încerc să promovez de unul singur spectacolul pe care fotbalul ar trebui să-l ofere. Aşa aveam să mă apuc în momentul ăla de ceea ce urma să aflu mai târziu că se numeste Freestyle Football. Eu l-am numit şi-l voi numi în continuare fotbalul spectacol, deoarece e ceva ce România nu a mai avut de mult timp. Este un sport frumos, fără blaturi, fără scandaluri, fără violenţă. După foarte mult timp de antrenament se pare că reuşisem", povesteşte Ştefan Florescu.

Şi-a vândut bicicleta ca să poată participa la preselecţie

Deocamdată tânărul nu câştigă mai nimic din freestyle. "Nu am reuşit până acum să câştig nici cât să-mi platesc amenzile pe care le primesc des pentru tot felul de legi pe care nu le pot înţelege. Una din ele era primită chiar pentru folosirea parcului în alte scopuri decât cele pentru care a fost el conceput", spune el. Pentru a lua parte la preselecţiile organizate la Piatra Neamţ pentru "Românii au talent" spune că s-a pregătit mult.

"Pentru a ajunge acolo (n.r. din comuna în care locuieşte) am fost nevoit să-mi vând bicicleta şi am avut noroc pentru că aveam un prieten din partea locului care mă putea caza pe perioada concursului. Mi-am făcut o coregrafie pe care am repetat-o, nu în săli de dans cu oglinzi, nici măcar în săli de sport, ci în sufragerie unde puneam colajul pe calculator şi, uneori, când aveam drum în Botoşani, în parcarea acoperită a Sălii Polivalente. Deşi am spart multe becuri, lustre şi geamuri, aşa mi-am dezvoltat controlul şi am învăţat să fac freestyle oriunde", crede Ştefan Florescu. Tânărul locuieşte cu tatăl lui bolnav în casa bunicilor din comuna Vorona, aflată la 25 km de Botoşani. Părinţii lui au divorţat în 2009 şi de atunci nu şi-a mai văzut mama.

Peste 5 milioane de români s-au uitat la emisiune

Cea de-a cincea ediţie a emisiunii "Românii au talent", difuzată vineri seară la Pro TV, a avut o cotă de piaţă de 58,1% pe publicul comercial, un nou record înregistrat pe emisiunile de divertisment din România de la implementarea sistemului cu people-metere. Astfel, Pro TV şi-a bătut propriul record înregistrat la ediţia difuzată în urmă cu o săptămână, ediţia a patra, când cota de piaţă se ridica la 54,6%. Peste 5 milioane de români din toată ţara au urmărit show-ul în minutul de maximă audienţă (21.19). Pe publicul comercial, vârful de audienţă a fost înregistrat la ora 21.45, când ratingul Pro TV ajungea la 29,0 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 70,6%.

Audienţa medie înregistrată de emisiunea "Românii au talent" difuzată vineri, în intervalul 20.30 - 22.59, a fost pe publicul comercial - din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 - 49 de ani - de 23 puncte de rating şi 58,1% cotă de piaţă, de aproape 10 ori mai mare decât audienţa medie înregistrată de Antena 1 care atingea abia 2,4 puncte de rating şi 6,0% cotă de piaţă.

ACCIDENT Pavel Bartoş şi-a spart nasul la preselecţii

Încercând să imite jocul cu mingea al lui Ştefan Florescu, Pavel Bartoş a reuşit doar să-şi spargă nasul. "La Cluj şi-a spart capul, la Timişoara şi-a rupt spatele, iar aici şi-a îndoit nasul. Deci e bine!", a râs Andi Moisescu. "Pe Bartoş nu trebuie să-l baţi. Îi spui atât: ştii ce ai de facut!", a spus Smiley atunci când şi-a văzut partenerul de scenă cu nasul spart.

Citește și: