Versiunea Beta

Românii se înghesuie în weekend la băile din Ungaria

*După bulgari, şi ungurii atacă în forţă piaţa românească

Ungaria a atras în 2007 o bună parte a turiştilor români interesaţi de tratamente balneoclimaterice. Directorul Oficiului de Turism al Ungariei din România, Biro Gaspar, a estimat că, anul trecut, un milion de turişti din vestul ţării au ales staţiunile balneo din estul Ungariei pentru a se relaxa. Declaraţia a fost făcută cu ocazia unui forum de afaceri în turism desfăşurat recent la Timişoara, la care au luat parte reprezentanţi a peste 30 de hoteluri şi staţiuni balneoclimaterice din Ungaria. Manifestarea a fost una de tip business to business, hotelierii unguri făcând schimb de oferte cu omologii lor din Timişoara, Arad, Lugoj şi Reşiţa şi prezentându-le ofertele tentante de la spa-urile din Ungaria.

"Cea mai mare parte a turiştilor din vestul României vizează partea estică a Ungariei, pentru că este foarte aproape, la maximum două ore cu maşina de graniţă. Ungaria are peste 50 de băi reconstruite sau noi. Anul acesta organizăm mai multe forumuri la Sibiu, Cluj, Oradea şi Baia Mare, pentru a atrage turişti la Gyula, Szeged, Oroshaza şi Hoiduszoloszo”, a declarat Biro Gaspar. Acesta crede că românii aleg staţiunile ungureşti nu doar pentru că sunt aproape, ci şi datorită raportului calitate-preţ. "Sunt sigur că dacă luăm aceleaşi servicii din România şi Ungaria, acolo se plăteşte mult mai puţin, de la camera de hotel până la intrarea la ştranduri”, a spus Gaspar.

Rareori turiştii români petrec un concediu întreg în Ungaria. Staţiunile din apropierea graniţei sunt, de cele mai multe ori, “ţinta” unor ieşiri relativ ieftine de o zi sau două, în weekend. Interesant este însă faptul că turiştii români economisesc destul de mult la cazare, dar cheltuie mulţi bani pe mâncare, băutură şi suveniruri. O noapte la un hotel de două stele în estul Ungariei costă între 30 şi 40 de euro, iar la un hotel de patru stele poate urca până la 90 de euro. Intrarea pe o zi întreagă la un complex balnear începe de la 5 euro şi urcă până la 9 euro.


Bogdan Marta, Bănăţeanul


 

 

7 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 gandul.info 16.05.2008 10:15

Ungaria a atras în 2007 o bună parte a turiştilor români interesaţi de tratamente balneoclimaterice. Directorul Oficiului de Turism al Ungariei din România, Biro Gaspar, a estimat că, anul trecut, un milion de turişti din vestul ţării au ales staţiunile balneo din estul Ungariei pentru a se relaxa.

 
#2 dac 16.05.2008 10:15

am fost - merita - diferenta f. mare fata de ce gasesti la noi in statiunile balneo. recomand

 
#3 radu 16.05.2008 13:56

pacat ca nu au munti

 
#4 Bozggori 16.05.2008 14:25

marea majoritate a cetatenilor "romani" ce merg in ungaria la bai sunt de fapt maghiari din transilvania. si apoi ar fi idiot chiar ca roman sa pleci la 500 km spre est pt. o iesire de o zi in loc sa mergi spre vest la 50-100 de km. romanilor le palce sa se distreze, sunt oameni buni la suflet si veseli si nu au intoleranta sovina ca maghiarii, nu aleg in functie de natie sau etnie, le place sa viziteze toata europa, gasesti romani din himalaya pana in patagonia. asta e un avantaj, suntem un popor care se adapteaza rapid, talentat pt. limbile straine si curios de noutate. dupa ce se va termina cu imobiliarele, va incepe investitia in turism, atunci se va vedea diferenta, romania are tot ce trebuie, munti, paduri, mare, fluviu, campii, dealuri, pesteri, ursi.:)))

 
#5 tormented 16.05.2008 16:09

pentru idiotul care spunea ca merg numai maghiari la statiunile din ungaria...

din arad, timisoara, oradea etc. merg o multime de romani, de fapt acolo auzi numai romaneste vorbindu-se, chiar si meniurile sunt in limba romana. curatenia, bunul simt fac o combinatie ideala, dar miticii nu au de unde intelege asta. daca te uiti la istanbul, nu vei vedea frumusetea budapestei...

 
#6 Vest 16.05.2008 18:15

draga "tormented" esti...turmentat .nu uita : alcoolul dauneaza grav sanatatii !sa fim seriosi ,persoana care a scris articolul nu a avut ce scrie si vrea sa manance si ea o paine. nu sunt un "mitica " ci un cetatean foarte aproape de granita cu ungaria. articolul este o fabulatie !!

 
#7 Fifi 13.06.2008 18:12

ptr. 14,25. ha "romanii nu aleg in functie de natie sau etnie, ...talentati ptr. lb. straine,etc." imi vine sa rad. nimic nu este adevarat.mi-e rusine sa merg in concediu in spania,italia, gemania, etc. romanii te fac de toata rusinea in toata lumea.

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa