Mădălina CHIŢU
Mădălina CHIŢU
860 vizualizări 9 aug 2011

Ronţăitul din plictiseală este unul dintre principalele motive pentru care numărul persoanelor care au probleme cu greutatea este în creştere. Pentru a stopa acest fenomen, oamenii de ştiinţă de la Clemson University din sudul Carolinei au inventat un aparat care numără fiecare înghiţitură şi care te opreşte din mâncat.

Dispozitivul, denumit "Bite Counter", poate fi purtat atât la restaurante, cât şi la locul de muncă, fără a atrage atenţia celorlalţi clienţi din local sau a colegilor de serviciu. Gadgetul arată ca un ceas de mână şi are rolul de a-i atenţiona să ia o pauză pe cei care uită să se mai oprească din mâncat.

Contorul care numără kilocaloriile este asemănător unui ceas

După ce majoritatea programelor de slăbit s-au dovedit ineficiente, cercetătorii americani şi-au propus să creeze un dispozitiv care să îl atenţioneze pe cel care-l poartă atunci când depăşeşte limita de kilocalorii admise pe zi. Aparatul monitorizează mişcările încheieturii mâinii specifice mâncatului, informează Daily Mail.

"Este uşor de utilizat. Singurul lucru pe care proprietarul unui astfel de dispozitiv trebuie să îl facă este să îl pornească atunci când se apucă de mâncat Aparatul va calcula singur numărul de kilocalorii servite la o masă.Oamenii subestimează ce şi cât mănâncă, pentru că se bazează doar pe observaţie şi e greu să fii obiectiv. Ceasul nostru nu scapă nicio înghiţitură şi te avertizează atunci când mănânci prea mult", a declarat precizat profesorul Adam Hoover, inventatorul dispozitivului.

Studiile de laborator, efectuate pe un eşantion de 20 de subiecţi care au trebuit să poarte ceasul timp de o lună, au dovedit că aparatul are o eficienţă de peste 90% în contorizarea înghiţiturilor, indiferent de alimentele consumate sau de tacâmurile folosite.

Citește și: