71 vizualizări 30 dec 2010

Cum nu există încă o formulă a fericirii, cu atât mai puţindiferenţiată pe sexe, cercetători britanici au încercat sădetermine care sunt lucurile care aduc fericirea în funcţie de sex.Astfel, bărbaţii se declară împliniţi atunci când au parte de sexşi sunt realizaţi pe plan profesional, în timp ce femeile considerăcă se simt fericite atunci când mănâncă şi după ce îşi intemeiază ofamilie, informează site-ul newsfeed.time.com.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au chestionat5.000 de voluntari, jumătate femei, jumătate bărbaţi, desprelucrurile care îi fac fericiţi. Potrivit rezultatelor, doar 10 lasută dintre femei consideră sexul singura modalitatea de a se simţifericite. Deşi majoritatea femeilor au precizat că mâncarea le facesă se simtă împlinite, 60 la sută dintre acestea nu se simt bineatunci când mănâncă în faţa partenerului lor, grijă care dispareodată cu înaintarea în relaţie. Familia ocupă locul doi în topullucrurilor care le aduc fericirea femeilor, iar cariera este peultimul loc, deoarece bărbatul este considerat de cătrereprezentantele sexului feminin persoana care trebuie să aducă ceimai mulţi bani în casă.

De cealaltă parte, 80 la sută dintre bărbaţii susţin că, după ozi stresantă, sexul este singura modalitate de a se relaxa,indiferent de vârstă. Cariera ocupă, de asemenea, un loc importantîn topul lucrurilor care îi fac fericiţi pe bărbaţi. Pentruaceştia, conteaza mai mult să fie mai bogaţi decât persoaneleapropiate, iar o mărire de salariu este luată în considerare doardacă venitul suplimentar depăşeşte veniturile cunoscuţilor. Pelocul trei se află prietenii, iar potrivit participanţilor lastudiu, timpul petrecut cu amicii înseamnă un nivel crescut şiconstant de serotonina, hormon responsabil cu fericirea.

Citește și: