71 vizualizări 30 dec 2010

Cum nu există încă o formulă a fericirii, cu atât mai puţin diferenţiată pe sexe, cercetători britanici au încercat să determine care sunt lucurile care aduc fericirea în funcţie de sex. Astfel, bărbaţii se declară împliniţi atunci când au parte de sex şi sunt realizaţi pe plan profesional, în timp ce femeile consideră că se simt fericite atunci când mănâncă şi după ce îşi intemeiază o familie, informează site-ul newsfeed.time.com.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au chestionat 5.000 de voluntari, jumătate femei, jumătate bărbaţi, despre lucrurile care îi fac fericiţi. Potrivit rezultatelor, doar 10 la sută dintre femei consideră sexul singura modalitatea de a se simţi fericite. Deşi majoritatea femeilor au precizat că mâncarea le face să se simtă împlinite, 60 la sută dintre acestea nu se simt bine atunci când mănâncă în faţa partenerului lor, grijă care dispare odată cu înaintarea în relaţie. Familia ocupă locul doi în topul lucrurilor care le aduc fericirea femeilor, iar cariera este pe ultimul loc, deoarece bărbatul este considerat de către reprezentantele sexului feminin persoana care trebuie să aducă cei mai mulţi bani în casă.

De cealaltă parte, 80 la sută dintre bărbaţii susţin că, după o zi stresantă, sexul este singura modalitate de a se relaxa, indiferent de vârstă. Cariera ocupă, de asemenea, un loc important în topul lucrurilor care îi fac fericiţi pe bărbaţi. Pentru aceştia, conteaza mai mult să fie mai bogaţi decât persoanele apropiate, iar o mărire de salariu este luată în considerare doar dacă venitul suplimentar depăşeşte veniturile cunoscuţilor. Pe locul trei se află prietenii, iar potrivit participanţilor la studiu, timpul petrecut cu amicii înseamnă un nivel crescut şi constant de serotonina, hormon responsabil cu fericirea.

Citește și: