Versiunea Beta

Stela Popescu, despre iubirea vieţii ei, Puiu Maximilian: „Decât să moară, mai bine se încurca cu una de 20 de ani şi pleca în lume”

de Diana Marcu

Stela Popescu, despre iubirea vieţii ei, Puiu Maximilian: „Decât să moară, mai bine se încurca cu una de 20 de ani şi pleca în lume”

Confesiuni tulburătoare duminică, 13 martie, la "Doamne de poveste". Marea actriţă vorbeşte într-un interviu acordat ACASĂ despre divorţul de regizorul Dan Puican şi despre sufletul ei pereche, Puiu Maximilian. În premieră, Stela Popescu spune de ce nu a avut copii şi mărturiseşte natura relaţiilor cu Ştefan Bănică şi Alexandru Arşinel

"Între noi a fost mai mult decât o căsătorie", povesteşte Stela Popescu. "Ştiu că se spune de suflete pereche , dar e adevărat. El nu se culca până nu veneam eu, indiferent la ce oră. Şi se trezea devreme. Lucra dimineaţa, la 6.30 îi duceam cafeaua şi nu mai intram acolo să-l întrerup". Cu lacrimi în ochi, marea actriţă vorbeşte într-un interviu acordat ACASĂ, lui Emil Cârjan, pentru "Doamne de poveste", despre iubirea vieţii ei, Puiu Maximilian. S-a îndrăgostit într-o clipă de bărbatul pe care îl alintă şi acum "Puişor" şi a renunţat la o căsătorie de opt ani pentru a fi cu el. "Nu ştiu ce e cu dragostea, e un lucru foarte interesant, e un fluid care se petrece între doi oameni, nu ştiu. În clipa aceea eram măritată şi am simţit că acest om (n. r. Puiu Maximilian) mi se potriveşte mie, că nu pot merge pe două drumuri cu el. Din clipa aceea totul a fost altfel", îşi aminteşte Stela Popescu.

"Viaţa calcă". Tragedia Stelei Popescu

Cu lacrimi în ochi, actriţa aminteşte cel mai greu moment - acela în care şi-a pierdut jumătatea.
"Am o prietenă care a venit să mă încurajeze după ce s-a prăpădit Puiu. Ştii, plecarea părinţilor vine cumva în normalitate, după copii.Tragic e când moare copilul şi trăiesc părinţii. Moartea unui bărbat în putere care înoată 10 km pe zi, care scria zilnic, care avea talent e o tragedie. Şi a venit prietena mea şi îi zic lasă că viaţa şterge, dar ea mi-a zis: "Nu, viaţa calcă". Îţi dai seama ce diferenţă. Durerea aia nu pleacă niciodată din tine. El mi-a lipsit din clipa în care a dispărut nu numai ca soţ, a dispărut ca scop, nu ştiu cum să spun, şi, din clipa în care a dispărut el, totul s-a schimbat."
"Ca iubit era un bărbat pudic, delicat. Îmi spunea "te iubesc" din privire. Lucrurile astea îmi e greu să le spun…Îmi spunea: "Tu eşti norocul meu!"(...) "Decât să moară, mai bine se încurca cu una de 20 de ani şi pleca în lume. Aş fi acceptat. Pentru el aş fi acceptat acest lucru".


Despre divorţul de regizorul Dan Puican

În cadrul aceluiaşi interviu, ce va fi difuzat duminică ACASĂ, la "Doamne de poveste", de la ora 16.30, Stela Popescu îşi aminteşte şi cum şi-a anunţat primul soţ, pe Dan Puican, că s-a îndrăgostit de un alt bărbat. "Nu a vrut să se despartă, a căzut ca un trăsnet pe capul lui. A acceptat până la urmă toată povestea asta. Suntem prieteni şi cu nevasta lui şi acum joc într-o piesă regizată de el. Dar ăsta a fost drumul meu. Şi nu-mi pare rău", povesteşte actriţa, care poate fi văzută ACASĂ în "Iubire şi onoare".
La "Doamne de poveste", Stela Popescu vorbeşte despre părinţii ei şi despre faptul că, deşi a ajuns o mare vedetă în România, o singură dată a fost lăudată de mama ei."I-am zis mamei, care nu a vrut să mă fac actriţă, «Ai văzut, mamă, că am succes»? E, zice, «Ai avut noroc că ţi-a ieşit». Şi după aia îmi zicea, «Uite ce frumos e Bănică, ce bun e Arşinel». Şi îi zic, «Bine, mamă, dar eu»? «Eh, tu când intri în scenă răsare soarele». Vă daţi seama că nu mai mi-a trebuit nimic."
Marea doamnă a evocat în cadrul aceluiaşi interviu momente tragice din viaţă. A povestit cum, în 1939, când avea 4 ani, tatăl ei a fost "săltat" de bolşevici şi deportat în Siberia. Toţi au crezut că bărbatul a murit. După 18 ani, tatăl actriţei, unul dintre puţinii supravieţuitori ai lagărelor ruseşti, a revenit în Basarabia. Stela Popescu îşi aminteşte unde şi-a reîntâlnit tatăl şi cum l-a adus pe acesta în România. Actriţa povesteşte şi cum, după 18 ani de separare, părinţii ei s-au recăsătorit. Telespectatorii vor afla duminică, de la 16.30, ACASĂ, şi de ce Stela Popescu nu a avut copii şi care a fost natura relaţiilor sale cu Ştefan Bănică şi Alexandru Arşinel.


 

 

15 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 constantin 10.03.2011 23:24

...dar nu inteleg ce bolsevici saltau oamenii in '39 in Basarabia ca sa-i duca in Siberia?!!...Ar fi fost posibil sa se fi intamplat asta daca l-au ridicat de pe teritoriul fostei Uniunii Sovietice...ceea ce nu cred...Asadar doar anul ar putea fi eronat mentionat...Este posibil sa fi fost in perioada in care rusii au reocupat Basarabia,dupa ultimatumul din 26 iunie 1940...

 
#2 Cecilia,QLD 11.03.2011 00:15

La Constant traia o pictorita ,profesoara la Liceul de Arte Plastice din localitate si care a avut o fiica cu PM.Copila de atunci ar trebui sa aiba peste 40 ani acum.Fetita era foarte frumusica si educata,ca si mama ei de altfel.Nu cred ca Doamna Stela nu stie de existenta ei.Poate ne spune si povestea acestei tinere doamne.

 
#3 Valentin 11.03.2011 04:14

foarte emotionant...si adevarat...doar amanuntul cu inotatul 10 km pe zi nu il inteleg...poate alergat 10 km/zi ceea ce mi se pare foarte mult si asa...nici maratonistii nu alearga atit...ce sa mai vorbim de inotat...

 
#4 george 11.03.2011 08:15

A tinut la Puiu Maximilian asa de mult ca la doua saptamani de la deces aparea razand la diferite posturi imbracata ca de nunta....Cel mai bine ar fi sa taca si implicit sa nu minta..

 
#5 IQ100 11.03.2011 09:04

1) puteau, ca erau stapani [si] aici 2)aveau nevoie de forta de munca3) scadeau forta fizica si psihica a inamicului ocupat, si binenteles, economic si social, prin distrugerea intelectualitatii....am avut vecin pe strada dus in Siberia, ofiter, am avut cunoscut marinar care s-a predat cu tot cu nava la 23 August (marea afacere a lui Mihai de Retardzollern) si a fost prizonier

 
#6 Dani 11.03.2011 10:39

Am scarba de femeia asta.Cred ca toata viata ei a fost falsa si moarta dupa bani.Nu cred ca este capabila sa iubeasca pe cineva .Ca artista toate laudele dar ca om.....La varsta ei sa apari la tv.rosie la fata si imbracate ca o scolarita si sa fii mandra ca poti canta cu tiganul de adi copil minune.... Zicea"daca o sa ma chemi cantam si la nunti..."Cred ca toata viata s-a iubit numai pe ea deaia nici cpii nu a avut si cu laudat oamenii cand sant morti asta o cunoastem...Nu stiu d-ul Puiu cum a privit-o din ceruri cand dansa infocata cu tiganii manelisti insa noi ne-am facut parerea si ce e mancat ,mancat ramane.

 
#7 oarecare 11.03.2011 13:58

cu adevarat O MARE DOAMNA

 
#8 burebista 11.03.2011 14:59

@Dani
De unde stii tu ce e in sufletul cuiva? Oamenii traiesc durerea diferit, unii in tacere, altii se fac de ras, dar nu poti tu 'dani' sa stii ce simte cineva.

 
#9 Irina 11.03.2011 15:38

In 1939 Basarabia era "epurata etnic" de cetatenii romani, mai ales cei cat de cat bogati/instariti/ cu avere sau cu o afacere infloritoare.
Romanii erau departati in Siberiaunde era 10 luni de iarna, temperaturi medii de minus 40 de grade, iar ei se incalzeau la caldura unui bec electric cand au inceput sa-l aiba.Nu puteai fugi de acolo, era cale de mii de km doar o imensitate alba si temperaturi negative.
Dupa cca 15 ani unii supravietuitori au reusit sa se intoarca acasa.
Stiu asta de la bunicii mei, Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca , care doar prin noroc si o conjunctura favorabila , desi nu erau originiari din Basarabia, doar lucrau acolo, nu au fost deportati in Siberia.

 
#10 Cioacla 11.03.2011 20:36

Ea la iubit pe autorul textelor, care i-a adus faima nu persoana. Nu se lasa nici acum cand ar trebui sa creasca nepotii, sta pe la televiziuni ca sa nu moara. Nu de moarte, te cutremuri... Nu mai se pot ridica alti tineri? Nici ea nici colegul ei nu s-au preocupat sa lase in urma lor adevarati actori. Pe ea a interesart-o doar banii.

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
Reacţie fermă a lui Ion Ţirac: "Trebuie interzise!" Afaceristul român cere intervenţia autorităţilor pentru a stopa un flagel