Versiunea Beta

Stuart Freeborn, creatorul Maestrului Yoda din "Star Wars", a murit. VIDEO

de Adriana Stanca

Foto: Hepta

Stuart Freeborn, creatorul Maestrului Yoda şi a lui Chewbacca din "Războiul Stelelor", a murit marţi, la vârsta de 98 de ani, informează The Guardian.

Anunţul a fost făcut de nepoata sa, Michelle Freeborn, care a precizat că bunicul său a decedat în locuinţa lui din Londra.

"Era cu adevărat un om amuzant şi plin de imaginaţie", a spus aceasta. "Îţi dădea sentimentul că dacă vrei să obţii ceva trebuie doar să iei atitudine şi să faci lucrul respectiv şi să nu cauţi niciodată scuze", a povestit Michelle.

Make-up artistul britanic a fost renumit în lumea filmului pentru contribuţia adusă în crearea înfăţişării personajelor din pelicule precum Oliver Twist" (1948), "Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb" (1968) şi "2001: A Space Odyssey" (1968).

Foto: starwars.com

"Spiritul său artistic şi măiestria vor trăi pentru totdeauna prin personajele pe care le-a creat. Poate că personajele din <<Războiul Stelelor>> vor fi reinterpretate sub diverse forme de noile generaţii, dar sufletele lor vor continua să fie ceea ce Stuart a creat pentru filmele originale", a declarat regizorul George Lucas.

Adriana Stanca este redactor al ziarului Gândul

 


 

 

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
ULTIMA ORĂ! A FOST ARESTAT! Încă unul dintre milionarii României a ajuns în spatele gratiilor