Adriana Stanca
Adriana Stanca
953 vizualizări 8 feb 2013

Stuart Freeborn, creatorul Maestrului Yoda şi a lui Chewbacca din "Războiul Stelelor", a murit marţi, la vârsta de 98 de ani, informează The Guardian.

Anunţul a fost făcut de nepoata sa, Michelle Freeborn, care a precizat că bunicul său a decedat în locuinţa lui din Londra.

"Era cu adevărat un om amuzant şi plin de imaginaţie", a spus aceasta. "Îţi dădea sentimentul că dacă vrei să obţii ceva trebuie doar să iei atitudine şi să faci lucrul respectiv şi să nu cauţi niciodată scuze", a povestit Michelle.

Make-up artistul britanic a fost renumit în lumea filmului pentru contribuţia adusă în crearea înfăţişării personajelor din pelicule precum Oliver Twist" (1948), "Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb" (1968) şi "2001: A Space Odyssey" (1968).

Foto: starwars.com

"Spiritul său artistic şi măiestria vor trăi pentru totdeauna prin personajele pe care le-a creat. Poate că personajele din <<Războiul Stelelor>> vor fi reinterpretate sub diverse forme de noile generaţii, dar sufletele lor vor continua să fie ceea ce Stuart a creat pentru filmele originale", a declarat regizorul George Lucas.

Citește și: