Publicat

3

august

2011

14:07

1446

vizualizări

STUDIU. Care sunt principalele probleme de IT cu care se confruntă firmele din România

STUDIU. Care sunt principalele probleme de IT cu care se confruntă firmele din România

Principalele probleme din domeniul IT cu care se confruntă companiile din România sunt generate de sistemul de email, de stabilitatea staţiilor de lucru şi de soluţia antivirus, se arată într-un studiu realizat de furnizorul de soluţii informatice Pluriva.

"Problemele la soluţia de email apar la peste 36,8% din companiile analizate, urmate de cele legate de stabilitatea staţiilor de lucru, laptopuri şi calculatoare, respectiv la 26% din firmele incluse în studiu, în timp ce 24% din companii au probleme din cauza viruşilor, 23% din cauza imprimantelor şi 18% din firmele studiate au dificultăţi cauzate de reţeaua IT", se arată în studiu.

La realizarea analizei au participat 340 de persoane cu putere de decizie în zona IT de la companii din Bucureşti, care au avut în anul 2009 o cifră de afaceri cuprinsă între 1 şi 10 milioane de euro.

Din studiu reiese că problemele tehnice semnalate de manageri afectează business-ul pe niveluri diferite.

Astfel, nefuncţionarea email-ului reprezintă blocarea unui canal important de comunicare business to business, problemele la staţiile de lucru ale angajaţilor provoacă scăderi de productivitate, iar breşele în programul anti-virus înseamnă riscuri de securitate la nivelul întregului sistem IT.

Înfiinţată în 1998, Pluriva are ca principal domeniu de activitate dezvoltarea de soluţii informatice complete pentru întreprinderile mari şi mijlocii din România şi din străinătate, respectiv ERP, dezvoltare software, servicii informatice de business şi servicii media.

În 2009 Pluriva a înregistrat o cifră de afaceri de patru milioane de euro.

Compania este controlată de grupul Newarch Investments, deţinut de familia Tudorache, care are 56% din capitalul social, din acţionariat făcând parte şi Georgian Roşu, directorul general, cu 28%, Eugen Diaconeasa cu 8% şi Alexandru Pascu cu 8%.

Grupul cuprinde companii din domeniul distribuţiei şi retailului de medicamente, imobiliare, IT şi industrial.

Razvan Craciun, razvan_c@mediafax.ro

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
BREAKING NEWS | Tragedie fără margini: "Acolo, la pescuit, avea să-şi găsească sfârşitul!"

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info