Versiunea Beta

STUDIU. Tratamentele pentru ADHD afectează dezvoltarea copiilor

Foto: Publimedia // Shutterstock

Copii care au deficit de atenţie şi urmează un tratament pentru ADHD întâmpină probleme de creştere. Cel puţin aşa arată un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Sydney.

Datele cercetării arată că tratamentele împotriva tulburării cunoscute sub numele de hiperactivitate însoţită de deficit de atenţie (Attention Deficit Hyperactivity Disorder - ADHD), ce afectează în special copii, au ca efect advers o încetinire a creşterii în perioada pubertăţii, notează Agerpres.

Potrivit studiului realizat de savanţii australieni, adolescenţii care au urmat un astfel de tratament timp de mai mult de trei ani cresc cu trei centimentri mai puţin decât ar fi normal în această perioadă a dezvoltării fizice. Cu toate acestea, nu este exclusă posiblitatea ca ei să ajungă le înălţimea normală când ating vârsta adultă, mai arată datele cercetării.

În plus, copii cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani sunt mai slabi, în timp ce aceia cu vârste între 14 şi 16 ani sunt nu doar mai slabi ci şi mai scunzi decât ar fi normal.

În consecinţă, autorii studiului recomandă medicilor care prescriu medicamente împotriva ADHD să fie atenţi la doza optimă ce permite maximizarea efectelor terapeutice şi în acelaşi timp reduce cât mai mult efectele negative asupra dezvoltării fizice a copiilor.

 


 

 

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
Dacia next-gen! FOTO | Noul Duster arată incredibil. Maşina cu care Dacia dă din nou lovitura în Europa