no author
Diana Bahrin
5865 vizualizări 27 oct 2015

Ştiaţi ca sucul de ananas este cu 500% mai eficient la calmarea tusei decât orice sirop de tuse? Ananasul proaspăt contine bromelaină, o enzimă care are proprietăţi antiinflamatorii ce pot să combată infecţiile şi să elimine bacteriile. De asemenea, un pahar cu suc de ananas conţine aproape jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina C.

Pe lângă faptul că sucul de ananas conţine bromelaină şi vitamina C, este de asemenea şi o sursă bună de magneziu, care ajută corpul să maximizeze absorbţia calciului şi ajută la metabolizarea carbohidraţilor şi a grăsimilor în energie şi facilitează buna funcţionare a sistemului nervos.

Dacă vă confruntaţi cu o tuse iritativă, alegeţi sucul de ananas în locul medicamentelor pentru tuse. Veţi descoperi că pe lângă faptul că este un remediu mult mai ieftin, acesta nu conţine niciun fel de elemente toxice, ci o serie de nutrienţi care vă vor ajuta să scapaţi de răceală.

Sucul de ananas nu ajută doar la calmarea tusei, ci şi la eliminarea mucusului.

În 2010, o serie de cercetători au încercat să găsească un tratament pentru bolnavii de tuberculoză. Printre descoperiri s-a numărat şi faptul că un amestec de suc natural de ananas cu miere, sare şi piper, luat zilnic, ajută la dizolvarea mucusului care se acumulează în plămâni şi care cauzează afecţiuni precum tuberculoza, scrie healthy-holistic-living.com.

Pentru a combate tusea, preparaţi următoarea reţetă cu suc de ananas:

-1 cană de suc proaspat de ananas (preferabil ananas stors acasă)

-1/4 cană de suc proaspăt de lămâie

-1 bucată mică de ghimbir (5 – 10 cm)

-1 lingura de miere

-1/2 linguriţă de piper roşu

Adăugaţi toate ingredientele în blender, amestecaţi bine şi obţineti cel mai bun sirop pentru combaterea tusei, pe care îl puteţi lua de 2-3 ori pe zi.

Citește și: