Alina Matis
Alina Matis
9331 vizualizări 14 mai 2012

Şocantul, controversatul, scandalosul - iată câteva dintre elementele care au ajuns să fie incluse în politicile de marketing ale celor mai celebre reviste din lume. Uneori, pe coperta unei reviste este pusă o imagine şocantă doar pentru a atrage privirea cumpărătorului şi a-l face să ia acea publicaţie. Alteori, motivul depăşeşte nevoia de vânzare, iar editorii revistei respective se folosesc de o copertă scandaloasă pentru a atrage atenţia asupra unui subiect, cum s-a întâmplat nu o dată în timpul războiului din Vietnam.

New York Daily News a alcătuit un top 10 al celor mai controversate coperte de revistă din istorie:

Revista Time a pus pe coperta numărului din 21 mai 2012 o imagine cu o femeie care îşi alăptează băiatul de 4 ani. Fotografia a stârnit controversă în toată lumea, iar revista a fost acuzată că a apelat la un senzaţionalism gratuit.


John Lennon, gol şi sărutându-şi soţia, pe Yoko Ono, cu câteva ore înainte să fie ucis, în 8 decembrie 1980. Fotografia a apărut pe coperta revistei Rolling Stone, în numărul din 11 ianuarie 1981.

 

Editorii de la Time au fost acuzaţi de rasism după ce au pus pe coperta unui număr din 1994 o fotografie cu celebrul criminal O.J.Simpson, a cărui piele a fost închisă la culoare în timpul prelucrării imaginii.

 

Această copertă a revistei New Yorker, care a apărut în 21 iulie 2008, se voia o parodie a dezinformărilor din campania prezidenţială americană de la acea vreme.

 

Realizatoarea TV Ellen DeGeneres a anunţat că este lesbiană pe coperta revistei Time, din 14 aprilie 1997. În urma acestui anunţ, mai multe instituţii de presă au decis să renunţe la colaborarea cu DeGeneres.

 

Revista Life a avut pe coperta din 16 noiembrie 1965 o fotografie cu un prizonier de război din Vietnam. Coperta, care a devenit una dintre cele mai celebre din lume, a avut rolul de a sprijini protestele împotriva războiului din Vietnam.

 

Coperta revistei Time din 8 aprilie 1966, care reia sub formă de întrebare afirmaţia lui Nietzsche "Dumnezeu a murit", este considerată cea mai controversată copertă a tuturor timpurilor. În urma acestui număr, la adresa redacţiei a ajuns cel mai mare număr de scrisori de la cititori care a fost primit de vreo instituţie de presă vreodată.

 

La puţin timp după ce Steve Jobs s-a întors la Apple, în 1997, revista Wired a pus pe copertă o imagine cu logo-ul Apple, înconjurat de o coroană de spini. Sub fotografie, este scris: "Roagă-te". Articolul de deschidere al acestui număr a fost "101 modalităţi de a salva Apple".

 

Actriţa Demi Moore a fost prima vedetă care a pozat nud pe coperta unei reviste în timpul sarcinii. Moore a lansat un adevărat trend printre gravidele de la Hollywood, care aveau să copieze această copertă a Vanity Fair în anii următori.

 

Înainte de celebrul accident cu sutienul de la SuperBowl, Janet Jackson a pozat topless pe coperta revistei Rolling Stone din 16 septembrie 2

Citește și: