2277 vizualizări 30 nov 2009

Dermatita atopică este o afecţiune a pielii, cel mai frecvent întâlnită la sugar şi la copiii mici, care afectează aproximativ 10-20 la sută dintre copii, iar 80-90 la sută din cei afectaţi au vârsta sub 5 ani. Pe piaţa din România s-a lansat o nouă loţiune emolientă pentru prevenirea şi tratarea dermatitei atopice apărută la nou-născuţi şi la copii mici. Produsul îmbunătăţeşte vizibil aspectul pielii şi este adjuvant în ameliorarea pruritului, mâncărime intensă a pielii şi a eritemului, respectiv a înroşirii pielii. Specialiştii în dermatologie spun că datorită formulei conţinute fără coloranţi şi fără parfumuri, asigură o excelentă toleranţă la nivelul pielii. Se recomandă folosirea frecventă a cremei pentru a combate simptomele precum şi a le preveni.

Emulsia de apă în ulei se absoarbe rapid şi hidratează pielea, conferindu-i un aspect mai fin şi fără pete de roşeaţă. Mai mult, mâncărimile şi aspectul de roşeaţă dispar, iar pielea devine vizibil mai fină şi sănătoasă. Formula sa pe bază de acizi graşi Omega-6 din componenţa uleiului de ciuboţica-cucului şi seminţe de struguri întăreşte bariera de lipide a pielii şi regenerarea acesteia. Mai mult, ingredientul biologic Licochalcone ajută la diminuarea roşeţii pielii. Acesta este un antioxidant ce provine din rădăcina de lemn dulce. Produsul se găseşte în farmacii, la preţul de aproximativ 82 de lei.

Medicii dermatologi spun că dermatita atopică are un impact semnificativ asupra calităţii vieţii şi se manifestă prin apariţia atopiei, predispoziţia ereditară a unei persoane către alergii. Printre simptome se regăsesc: pruritul intens, mâncărimi, piele uscată, înroşirea şi inflamaţia pielii. Reacţia normală de scărpinare poate produce leziuni suplimentare şi chiar infecţii.

În plus, specialiştii spun că tratamentul diferă în funcţie de vârstă, simptome şi starea generală a pacientului. Acesta respectă 3 paşi eficienţi: ameliorarea simptomelor, stoparea şi prevenirea acestora. Tratamentul trebuie însoţit de aplicarea, de câte ori este nevoie pe zi, de loţiuni emoliente pentru pielea foarte uscată. O greşeală frecventă în aceste cazuri este stoparea aplicării loţiunii în momentul în care se observă o ameliorare minimă.

Citește și: