Poliţistul Niran Jeyanesan a adus la secţie un potenţial hoţ, prins asupra faptei într-un magazin din Toronto. În loc să continue procedurile obişnuite, care se impun în astfel de cazuri, poliţistul a decis să îi cumpere tânărului în vârstă de 18 ani haine, după ce l-a ascultat de ce le furase, în primă instanţă. Poliţistul a rămas intrigat la auzul că băiatul voia să fure un tricou, nişte şosete şi o cravată.

"A fost reţinut, la început, să vorbească, dar s-a deschis în cele din urmă", a declarat Jeyanesan.

În urma mărturiei sale, poliţistul a aflat că bărbatul trăia în nişte condiţii precare şi că tatăl său era foarte bolnav şi nu mai putea să muncească. Prin urmare, a decis să retragă orice acuzaţie pe numele său, dându-i şansa la o nouă viaţă.

"Am vrut să rezolvăm această problemă. El furase un tricou pentru că voia un loc de muncă. Acum a căpătat unul. Am rezonat şi am crezut în el. A regretat cele făcute. Cu toţii greşim şi cineva, la un moment dat, ne dă o a doua şansă. Aşa că m-am dus eu la magazinul respectiv şi i-am cumpărat lucrurile pe care le voia", a mai spus Jeyanesan.

"Ca poliţist trebuie să dai un exemplu pozitiv. El a arătat ce înseamnă să fii un model demn de urmat", a declarat, la rândul său, sergentul Paul Bois.

La scurt timp, tânărul în vârstă de 18 ani s-a angajat.

Citește și: