3199 vizualizări 3 mar 2012

Femelele de maimuţe bonobo fac acelaşi lucru ca "barsexualele", femeile care au comportamente gay în public pentru a atrage atenţia bărbaţilor, este concluzia unei cercetări citate de "Daily Mail".

"Barsexualele" obişnuiesc să flirteze între ele, fie pentru a atrage atenţia, fie pentru a obţine băuturi gratuite de la bărbaţii pe care îi întâlnesc în baruri, motiv pentru care acest gen de comportament este aspru criticat de comunitatea lesbienelor.

Până acum, se credea că fenomenul este întâlnit numai la oameni, dar o echipă condusă de o cercetătoare de la Universitatea din Atlanta a descoperit că şi femelele de maimuţe bonobo încearcă să atragă atenţia cu comportamente gay.

Diferenţa dintre aceste primate şi oameni este că femelele de bonobo flirtează între ele pentru a atrage atenţia femelei alfa, şi nu a unui mascul. Maimuţele bonobo, specie care seamănă cu cimpanzeii, sunt considerate cele mai "promiscue" primate, pentru că au relaţii cu ambele sexe. În timpul unor contacte homosexuale, cercetătorii au constatat că femelele scot sunete mult mai puternice dacă au în apropierea lor femela dominantă.

Citește și: