no author
Diana Marcu
13773 vizualizări 15 nov 2011

Marţi seară, Pro Tv a difuzat ultima emisiune înregistrată din seria bătăliilor între concurenţi. Astfel, confruntarea finală a adus în fiecare dintre echipele cele patru juraţi-antrenori câte şase voci, din care - la finalul emisiunii din 15 noiembrie - au rămas doar cinci, cu care Moga, Brenciu, Loredana şi Smiley vor merge în etapa următoare, a ediţiilor live.

Seara a debutat cu un duel în echipa lui Brenciu, care a încins atmosfera. Pe scenă au urcat "două concurente mortale", după cum le-a numit Loredana: pe Cristina Vasiu, 19 ani şi pe Lucia Dumitrescu, 21 de ani. Sunt bestiale amândouă, le-a spus antrenorul lor, care le-a aruncat în ring în ritmurile piesei Lady Marmalade a Christinei Aguilera, promiţând "un duel magic".

O blondă şi o brunetă au făcut show pe melodia Lady Marmalade

Cea care l-a câştigat a fost Cristina Vasiu.

Al doilea duel al serii a fost provocat de Loredana, care a avut de ales între Oana Brutaru şi Andra Covaleov. În comparaţie cu prestaţia lor de la audiţiile pe nevăzute, duetul de la Confruntări al fetelor a fost sub aşteptările juraţilor.

"Emoţionate", "aţi fost nesigure amândouă", "aţi fost sub şi peste ton", asta au auzit cele două concurente care au impresionat juraţii, dar nu la modul pozitiv. Oana Brutaru şi Andra Covaleov au interpretat o piesă a Rihannei, Only Girl in the World.

A fost câştigătoare prima dintre ele, care i-a şi promis antrenoarei sale că nu va regreta decizia luată, noua şansă care i-a fost oferită. "Sunt uşor dezamăgită", a spus Loredana. "Oana nu a dat nici 50% din ceea ce poate ea. Cred şi acum că are o voce unică în acest concurs şi că putem merge mai departe", şi-a explicat aceasta alegerea făcută.

De ce a fost dezămăgită Loredana

Marius Moga a aruncat în ring alte două voci, a Georgianei Mototolea, prim solistă a Teatrului de Operetă şi cea a lui Liviu Teodorescu, studentul la Conservator, secţia Compoziţie. Piesa aleasă a fost una din repertoriul lui Michael Jackson, You Are Not Alone, iar Liviu a reuşit să impresioneze pe toată lumea cu prestaţia lui. "Ai un lipici la public fantastic", i-a spus Smiley. Şi Loredana a fost încântată de prestaţia studentului: "Ai dat o nouă interpretare piesei lui Michael Jackson şi asta mi se pare extraordinar".

Marius Moga l-a ales pe Liviu, dar a consolat-o pe Georgianai: "Sunt 47 de oameni care concurează la Vocea României şi doar unul va câştiga. Toţi ceilalţi vor câştiga o lecţie de viaţă care îi va face mai puternici. Câteodată e important să pierzi ca să înveţi ceva din viaţă", le-a spus concurenţilor Marius Moga. El i-a promis ]nsă Georgianei că este prima pe listă, din oficiu, la viitorul său musical.

Liviu Teodorescu versus Georgiana Mototolea. ASCULTĂ-I AICI

Robert Patai, 33 ani, şi Vlad Gliga, 22 ani, sunt vocile pe care Horia Brenciu le-a trimis la duel, cu o singură armă - piesa All for love. "Aţi cântat foarte bine", le-a spus Monica Anghel concurenţilor, în timp ce Loredana le-a vorbit despre "autodepăşire".

"Aţi strălucit amândoi în seara asta", i-a apreciat Marius Moga, înainte ca Horia Brenciu să-şi aleagă concurentul cu care va merge mai departe. Robert Patai a fost decizia juratului, înainte ca Monica Anghel să-l roage pe Brenciu să nu plângă.

"Robert a pus inimă mai mult", şi-a explicat Horia alegerea.

Cum au cântat Robert şi Vlad All for love

"O partitură complexă, pe care o veţi găsi incitantă", asta le-a propus Loredana concurentelor Alexandra Crăescu, 22 ani, şi Ana Maria Flutur, 24 ani, pe care le-a provocat la duel cu o piesă a Celinei Dion: I drove all night.

Interpretarea fetelor a atras tot felul de reacţii din partea juriului. "Ai cântat cu ultrasunete. Mi-ai făcut detrartraj direct" , i-a spus Marius Moga Alexandrei. Smiley a intrat în joc şi a pretins că vocea puternică a Alexandrei Crăescu i-ar fi spart paharul de pe masă. În timp ce Ana Maria a fost admirată de juraţi pentru vocea ei senzuală şi caldă, Loredana a ales-o pe Alexandra să meargă mai departe.

Cum au cântat Alexandra Crăescu şi Ana Maria Flutur piesa I drove all night

"Un duel de Grammy" a propus Smiley, care a fost nevoit să ia marţi seară una dintre cele mai grele decizii. Aceea de a alege între ar[deanca Brigitta şi Mihai Popistaşu, cărora le-a cerut să interpreteze piesa I need your love - Lady Antebellum.

Cei doi au oferit un spectacol de excepţie şi l-au pus pe Smiley în dificultate. "M-a bucurat foarte tare acest duet, sufletul meu râde acum, chiar dacă faţa mea exprimă altceva. Indiferent de ce aş alege, pierd un om important pentru echipă. Sunteţi doi oameni foarte frumoşi", le-a spus juratul concurenţilor, înainte de a alege cu cine merge mai departe. "M-aţi emoţionat amândoi", a mai zis acesta, dar a ales să meargă mai departe cu Mihai.

Alegerea care l-a pus în dificultate pe Smiley

Irina Tănase şi Lucian Darie au ajuns în ring trimişi de către Horia Brenciu. La repetiţii, Lucian Darie a cerut să fie schimbată melodia pentru duet, considerând că piesa aleasaă de Brenciu şi de sfătuitoarea acestuia, Monica Anghel, nu îl avantajează. A cântat la duel piesa Easy lover.

Smiley s-a declarat fanul profesorului de muzică din Piatra Neamţ, în vreme ce Loredana i-a felicitat şi ea pe concurenţi. "Pretenţiile la tine sunt mari", i-a spus Dana Dorian lui Lucian Darie: "Cânţi mai bine decât multe voci din ţara asta", a spus sfătuitoarea Loredanei.

Decizia i-a aparţinut lui Brenciu care a ales să meargă mai departe alături de Irina Tănase: "Mi-a respectat tot ceea ce i-am spus", şi-a motivat antrenorul decizia. "Pe Lucian nu l-am recunoscut".

"Avea cele mai mari şanse să ajungă în finală din echipa lui Brenciu, chiar dacă a avut o zi proastă", a punctat Smiley, în vreme ce Marius Moga i-a spus lui Darie că îl aşteaptă la studioul lui. "Uşa stă permenent deschisă", a fost replica compozitorului.

Easy lover. Cum au cântat Irina Tănase vs Lucian Darie

Fără îndoială, unul dintre cele mai bune momente ale serii a fost cel oferit de doi dintre concurenţii din echipa Loredanei, Dragoş Chircu şi Daniel Lazăr, care au interpretat admirabil piesa U2, With or without you şi i-au ridicat pe juraţii antrenori în picioare. Loredana însă a ales să continue alături de Dragoş, pe care l-a numit "Îngeraşul", în vreme ce lui Daniel Lazăr i-a propus să vină să cânte împreună în band sau cu voce.

De altfel, vocea lui Lază a fost admirată şi de restul juraţilor, care l-au comparat la timbru cu Cristi Enache, vocalul de la Direcţia 5.

Cum au cântat Dragoş Chircu şi Daniel Lazăr

Cine sunt concurenţii care nu au trecut proba Cântecului decisiv

Finalul emisiunii de marţi seară a mai adus câteva eliminări. Din cei şase concurenţi cu care au rămas juraţii în echipa personală unul a fost sacrificat, în cadrul etapei Cântecul decisiv. Primul care a provocat un duel a fost Marius Moga, care a avut de ales între Sebastian Maximilian şi Loredana Cavaşdan.

Fiecare dintre cei doi au interpretat piesa cu care s-au prezentat în faza audiţiilor pe nevăzute. "Amândoi sunteţi foarte buni, iar pe cel pe care nu-l voi alege îl aştept la studiou să lucrăm împreună", a spus Moga înainte de a anunţa că va merge mai departe cu Sebastian.

Loredana şi-a chemat şi ea concurenţii în scenă, anuţându-i pe doi dintre ei că mai au de trecut un hop. Aşa că Alexandra Penciu şi Oana Brutaru s-au duelat în voci. "Îmi este foarte greu ca să spun care dintre voi, cum, de ce, pentru că amândouă sunteţi foarte bune", le-a spus Loredana concrentelor. A ales însă să meargă cu Oana, care are "experienţă de scenă", dar i-a propus Alexandrei să lucreze cu ea un viitor album şi a luat-o la propria-i casă de producţie.

Următoarea pe lista cântecului decisiv a fost echipa lui Horia Brenciu. Antrenorul a trimis în ring două voci masculine, pe Daniel Dragomir şi pe Claudiu Mirea. Brenciu l-a ales pe primul dintre ei pentru a merge mai departe. "Spectatorul reţine bucuria", şi-a motivat antrenorul alegerea, care şi-a dorit să vadă "mai mult decât note perfect luate".

Nici vocile din echipa lui Smiley nu au scăpat de proba Cântecului decisiv. Două dintre ele au ajuns să se înfrunte. Maximilian Muntean şi Mihai Popistaşu au fost alegerile lui Smiley, iar cel care a mers mai departe, în etapa show-urilor live pe care Pro TV le va transmite, a fost Mihai.

Citește și: