Versiunea Beta

Walk of Fame în Bucureşti. Florin Piersic va primi prima stea

Walk of Fame în Bucureşti. Florin Piersic va primi prima stea

Florin Piersic va primi, luni, prima stea pe Walk of Fame, un spaţiu dedicat "valorilor artistice ale teatrului şi filmului românesc", care va fi inaugurat de Teatrul Metropolis în Piaţa Timpului, aflată în vecinătatea magazinului Cocor şi a centrului istoric al Capitalei.

"Arta actorului nu înseamnă imitarea vieţii, ci expresia ei, iar teatrul este cea mai vie expresie artistică pe care omul o poate realiza. Actorul este, a fost, şi va fi legătura între lumea palpabilă şi cea a ludicului, a imaginarului, el este mesagerul visurilor şi al gândurilor noastre; actorul face posibilă întâlnirea neîncetată a oamenilor cu jocul. Pentru toate acestea aducem o reverenţă dăruirii actorului pentru publicul său (. ..)", a declarat George Ivaşcu, directorul general al Teatrului Metropolis, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

El a precizat că în Bucureşti va fi inaugurat Walk of Fame, "în semn de preţuire pentru valorile artistice ale teatrului şi filmului românesc". Proiectul este derulat de Teatrul Metropolis în colaborare cu magazinul Cocor şi Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti.

Urmând modelul celebrului bulevard Walk Of Fame din Los Angeles, proiectul din Piaţa Timpului din Capitală va deveni un punct de referinţă pentru cultura română prin găzduirea stelelor ce omagiază artişti români consacraţi. Alegerea lui Florin Piersic pentru inaugurarea Walk of Fame a fost realizată în urma unui studiu desfăşurat pe site-ul cinemagia.

"Proiectul va continua cu acordarea de distincţii lunare şi altor artişti români consacraţi până când Piaţa Timpului va reuşi să găzduiască cele mai importante stele din cultura noastră", spune Dan Bărbulescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Cocor.

Florin Piersic, născut pe 27 ianuarie 1936, în Cluj, este unul dintre cei mai importanţi actori români de teatru şi film. Unul dintre cele mai cunoscute personaje pe care le-a interpretat în film este Mărgelatu. El a jucat în filme precum "Ciulinii Bărăganului" (1957), "Neamul Şoimăreştilor" (1964), "Haiducii lui Şaptecai" (1970), "Zestrea Domniţei Ralu" (1971), "Colierul de turcoaze" (1985), "Fix alert" (2004) şi "Eminescu versus Eminem" (2005).

Printre spectacolele de teatru celebre în care a jucat Florin Piersic se numără "Zbor deasupra unui cuib de cuci", "Oameni şi şoareci" şi "Străini în noapte".

Florin Piersic a primit numeroase distincţii, printre care premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în 2009, şi Medalia de Aur a Artelor Transilvane, în acelaşi an.

Înfiinţat la sfârşitul anului 2006, Metropolis a înlocuit Theatrum Mundi, fiind gândit ca un teatru unde vor lucra cu precădere creatorii tineri. Astfel, după circa un an de reparaţii ale clădirii de pe strada Mihai Eminescu, nr. 89, Teatrul Metropolis s-a deschis în mod oficial pe 1 noiembrie 2007. Directorul onorific al Teatrului Metropolis este actorul Radu Beligan.

Oana Ghita, oana.ghita@mediafax.ro


 

 

26 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 un ciocoflendre 28.01.2011 14:10

Foarte tare!

Il urmaream in fiecare Duminica cand avea amisiunea pe TVR, candva. Mi-a placut si-mi place si-acum. Dumnezeul sa-l binecuvinteze! Inca de la varsta de 10 ani mi-a placut omul acesta.
Acum am 26 de ani

 
#2 Daria 28.01.2011 16:33

Pacat ca aceasta decizie nu a fost luata mai devreme, sunt atatea valori ale teatrului si filmului romanesc care nu mai pot figura pe Walk of Fame.....

 
#3 George 28.01.2011 16:50

Teatrul metropolis e pe strada Mihai Eminescu,care e plina de tigani,sa nu faceti steaua din metal ca dispare imediat!!!

 
#4 cristi p 28.01.2011 21:35

Prima stea nu poate fi decit a lui Dinica. Si ar trebui ceva spatiu de ea pina la celelalte.

 
#5 Hahn 28.01.2011 21:50

..si boanghina troglodita si stafidita la spalat pe Walk of Fame...

 
#6 Terry 28.01.2011 23:37

Chiar trebuia sa inceapa cu un actor, cu mult sub unul ca Marin Moraru, sau Horatiu Malaele, Diaconu ( chiar daca ma dezamageste prin implicarea sa usor naiva , in politica impotriva asteptarilor pe care le aveam de la un monstru sacru ) Dorel Visan etc, etc toti cu doua clase peste vesnicul oportunist Piersic. Piersic este in actorie echivalentul lui Iliescu in politica si Sergiu Nicolaescu pentru regizori. Se potriveste perfect cu Oprescu: amandoi sunt niste gargaragii notorii !
In rest , sa fie snatos si la multi ani, dar este o mare nedreptate. Singurele realizari notabile din mandatul lui Oprescu sunt cel mai mare carnat, si mai nou 'walk of shame '

 
#7 chris 29.01.2011 18:12

Perfect o merita cu prisosinta. Farmecul si maiestria actorului Florin
Piersic sunt de neegalat.Draga Florin iti doresc sa traiesti 100 de ani
sa te bucuri de STEAUA ta.

 
#8 chris 29.01.2011 18:16

Mai ciumpalacule te superi daca iti spun ca esti DOBITOC ?

 
#9 kik 30.01.2011 00:29

Se nasc in ardeal oameni mari !Cel mai mare actor pe care la dat Romania!Tragic comic asta e PIERSIC!Mare actor ,mare caracter!

 
#10 florin salam 30.01.2011 09:25

din pacate terry are dreptate...
dar suntem in tara lui adi minune, salam, dan spataru, dan negru, piersic, elodia, becali, eba, dan diaconescu, zavoranca, si alte personulitati a caror faima tine pana la granita...


vorba lu piersic:
beti bere HOMFEN KEONING

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O păţeşte şi cel mai puternic om de pe pământ! Când şi-au dat seama era deja prea târziu! FOTO Imagine TRUCATĂ cu Obama dată publicităţii. TOP GAFE