4270 vizualizări 3 aug 2017

La mai puţin de zece minute de la trecerea aeronavei cu pasageri a fost lansată şi racheta care a căzut în Marea Japonie.

Anunţul a fost făcut de un post de televiziune american, care a confirmat că a fost vorba de o aeronavă cu 323 de oameni la bord, care a trecut prin vestul insulei Hokkaido, a două insulă că mărime a Japoniei,potrivit Ştirile Pro TV.

Aparatul de zbor, un Boeing 777 al companiei Air France, efectua o cursa Tokyo – Paris.Imaginea cu momentul în care rachetă Hwasong-14 traversează cerul a fost surprinsă accidental de satelitul meteo al unei televiziuni locale.

Washington-ul susţine că testele efectuate de regimul de la Phenian pun în pericol traficul aerian şi maritim din zonă, în condiţiile în care nord-coreenii nu anunţă asemenea exerciţii, aşa cum procedează alte ţări.

Într-o declaraţie pentru ABC, compania aeriană a dorit să precizeze că avionul a ajuns la destinaţie în siguranţă. Air France a mai precizat că nu şi-ar pune niciodată pasagerii în pericol, alegând rute de zbor care prezintă pericol.

Rachetă balistică lansată pe 28 iulie a zburat o mie de kilometri înainte de a cădea în apă.

FOTO: Flickr/Aero Icarus

Citește și: