O pacientă şi-a reclamat medicul ginecolog pe motiv că modul în care a efectuat controlul mamar în ultimii trei ani a fost excesiv de sexual, scrie dailymail.

Femeia în vârstă de 49 de ani a mers la o altă clinică pentru a cere sfaturi şi pentru a afla dacă felul în care fusese examinată în ultimii ani era sau nu nepotrivit. După ce suspiciunile sale au fost confirmate, ea a contactat Poliţia care a adus însă cazul în atenţia membrilor Consiliului Medical General din Marea Britanie.

Doctorul Angamathu Arunckalaivanan a fost găsit vinovat de către superiori şi suspendat pe o perioadă de un an pentru faptele sale, în ciuda faptului că acesta s-a scuzat spunând că aşa a învăţat să realizeze un astfel de consult la Universitatea Madras din India, pe care a absolvit-o în anul 1988.

 

FOTO: Daily Mail

Potrivit spuselor pacientei, pe care bărbatul nu le-a negat, el i-ar fi cerut să îşi ridice bluza şi sutienul înainte de a se aşeza în spatele ei în timpul unui consult şi de a începe să îi pipăie sânii.

Femeia s-a simţit "agresată sexual" şi a fost atât de afectată de metoda medicului de a o consulta încât nici nu a îndrăznit să îi povestească incidentul soţului său.

"Am plecat din cameră în acea zi şi pur şi simplu ceva se simţea greşit. Nu puteam să îmi scot din minte consultaţia şi chiar m-am întrebat <ce s-a întâmplat acolo?>", povesteşte pacienta.

Reprezentanţii Consiliului au hotărât că acesta este un caz izolat şi la acel moment consultaţia era indicată din punct de vedere clinic. "Cu toate acestea, felul în care a fost realizată examinarea sânilor pacientei a fost clar motivată sexual", au ţinut ei să sublinieze.

Citește și: