Versiunea Beta

Antonescu: Curtea Constituţională este o ruşine. Săptămâna asta cred că putem depune şi vota cererea de suspendare a lui Băsescu

de Clarice DINU

Mediafax Foto/Andreea Alexandru

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că miza sesiunii extraordinare a parlamentului este schimbarea judecătorilor Curţii Constituţionale(CCR), despre care a apreciat că, în actuala componenţă, "este o ruşine". Mai mult, Antonescu a pus pe lista schimbărilor şi pe preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Vasile Blaga şi Roberta Anastase. Calendarul schimbărilor s-ar încheiea cu o suspendare preşedintelui Traian Băsescu, a adăugat liderul PNL. Liderul PNL a fost întrebat, într-o emisiune Antena 3, ce poate însemna sesiunea extraordinară pentru duce la deblocarea activităţii guvernamentale. "Ar putea însemna inclusiv Băsescu mai e sau nu mai e preşedinte al României", a replicat Antonescu. De asemenea, el a fost întrebat dacă USL va depune cerere de suspendare săptămâna asta pentru preşedintele României. "Da, eu cred că putem să o şi votăm săptămâna asta", a răspuns Antonescu.

Atac dur la CCR

"Miza principală, sub o formă sau alta, este intrarea în normalitate a Curţii Constituţionale. Mai explicit, înseamnă schimbarea componenţei acestei Curţi. Presupun, pe scurt, că parlamentul care a numit şase judecători din nouă are dreptul să-i revoce. (...) Eu, Crin Antonescu, consider că în actuala componenţă Curtea Constituţională este o ruşine", a declarat liderul PNL, la Antena3.

Antonescu a admis însă, că până în acest moment, nu s-a convenit s-a convenit asupra formulei juridice de schimbare a magistraţilor. "Nu putem face nimic în această ţară cu această Curte", a insistat el.

Potrivit Constituţiei, "judecătorii Curţii Constituţionale sunt independenţi în exercitarea mandatului lor şi inamovibili pe durata acestuia".

Legea de funcţionare a Curţii Constituţionale prevede că mandatul de judecător al Curţii Constituţionale încetează în următoarele condiţii: la expirarea termenului pentru care a fost numit sau în caz de demisie, de pierdere a drepturilor electorale, de excludere de drept ori de deces; în situaţiile de incompatibilitate sau de imposibilitate a exercitării funcţiei de judecător mai mult de 6 luni; dacă nu are cetăţenie română, face parte dintr-un partid sau îşi încalcă grav atribuţiile.

 


 

 

89 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 Victor 2.07.2012 19:32

Acest personaj este un nesimtit ordinar.

 
#2 NUME 2.07.2012 19:34

KARICI POGONICI!!!

 
#3 MESSE 2.07.2012 19:35

ASTIA DOI DE LA USL PARCA AR FI "PIF SI HERCULE" IN VARIANTA LIPSITA DE COMIC!!!!!!

 
#4 vali 2.07.2012 19:39

cine-i garanteaza lui crizel adormel ca electoratul care va vota suspendarea lui base, il va vota pe el pe postul mult visat?

 
#5 Sclavi 2.07.2012 19:42

... cat cuprinde!

Culmea e ca dupa ce au primit atatea suturi in fund, se mai gasesc atatia care il pupa-n fund pe Base.

Ce ar trebui sa va faca Bassescu ca sa va convingeti ca el nu mai este valabil?

 
#6 Cei mai mari hoţi din istoria României, haita pedelistă din jurul antiromânului Băsescu, au turbat! 2.07.2012 19:47

Au turbat când a văzut că nu mai pot să vândă şi ultimele resurse ale ţării : minele de cupru, aur, Poşta Română, gazele de şist, Hidroelectrica.

Marele demolator al României, antiromânul Băsescu, a căzut în deznădejde când i-a căzut guvernul de prădători, Mihai Răzvan Ungureanu, alt antiromân, strecurat în structurile statului !

Acum încearcă să se ascundă, să scoată în faţă prădători din rândul doi!

După desfiinţarea a 70 de spitale, unele vechi de peste o sută de ani, 200 de şcoli în 200 de sate, reducerea perioadei de şcolaritate obligatorie cu un an, omorârea cu bună ştiinţă a peste un de milion de oameni, furtul direct prin legile hoţiei pensionarilor, salariaţilor şi îndatorarea cu peste 40 de miliarde in numai 4 ani, mafia băsistă nu a dispărut şi deşi are gâtul în laţ încearcă să scape.

Partea proastă, pentru ei, este că românii ştiu cine i-a furat şi batjocorit, ştiu cine a distrus ţara.

Zilele mafiei pedelist-băsiste sunt numărate.

Eliminarea lui Băsescu, a mafiei antiromâneşti din jurul lui, a profitorilor regimului băsesc: securiştii făcuţi din foştii turnători ai securităţii ceauşiste, brigăzile de atac ale lui Mărieş pentru care statul cheltuie sute de milioane de euro, ofiţerii acoperiţi sau descoperiţi din presă, dar şi eliminarea pedeliştilor din parlament sunt o necesitate!

Evenimentele din ultimul timp i-au identificat clar! Trebuie doar să li se ia sinecura, iar unii dintre ei trebuie băgaţi la zdup!!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!


Deşteaptă-te române!

 
#7 mielu 2.07.2012 19:48

+salut.pa

 
#8 repetentu presedinte 2.07.2012 19:49

bai fratilor,asta vreti sa ne fie presedinte?
1;repetent
2;nu vine la serviciu
3;fata de drogat
4;corupt
5;tradator
6;mincinos
7;disperat dupa basescu
8;pupincuristu lu patriciu
da e adevarat ca nu avem ce vota dar poate pana atunci o sa apara vreun candidat mai rasarit

 
#9 adi 2.07.2012 19:50

Neatzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
#10 ell 2.07.2012 19:51

INAMOV'IBIL, -Ă, inamovibili, -e, adj. Care nu poate fi transferat, înlocuit sau destituit din funcţie.

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
SURPRIZĂ! Oferta pe care Iranul i-a făcut-o României. Ce răspuns aşteaptă oficialii de la Teheran