441 vizualizări 9 sep 2017

Liviu Dragnea a spus, la Bistriţa, într-o conferinţă de presă, că proiectul de lege care modifică legea referendumului a fost adoptat de Camera Deputaţilor şi că acesta va fi adoptat în scurt timp şi de Senat.

Referendumul pentru modificarea Constituţiei, în vederea definirii familiei, urmează să aibă loc la finele lunii octombrie - începutul lui noiembrie.

“Noi am aprobat legea care modifică legea referendumului, în Camera Deputaţilor, pentru că în aceasta nu erau prevăzute cazurile de modificare a Constituţiei. Acum urmează să se programeze votul final în Senat pentru legea de modificare a Constituţiei, după care o să organizăm referendumul. Cred că acesta va fi la sfârşit de octombrie - început de noiembrie, nu mai târziu pentru că aş vrea ca să fim cât mai mulţi prezenţi la vot, indiferent cum vrem să votăm”, a spus Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a recunoscut că proiectul de modificare a Constituţiei care susţine familia tradiţională nu îi aduce mulţi prieteni.

“Eu cred că este o chestiune de o profunzime uriaşă pentru societatea românească. Nu o să am mulţi prieteni din Europa, nici măcar din partidul meu, al socialiştilor europeni, dar pentru mine asta nu este negociere, cu toate riscurile. Vreau ca fiecare dintre noi să ne spunem punctul de vedere, nu împotriva cuiva. Măcar aici să avem dreptul să ne spunem punctul de vedere, aici unde ţine de crezul nostru şi şi de viaţa noastră şi de modul în care vrem să ne gestionăm aceste lucruri”, a afirmat Liviu Dragnea.

Citește și: