Versiunea Beta

Baronul de Mehedinţi a donat PSD 88 LA SUTĂ din ce a câştigat. Cum supravieţuia oficial familia Duicu, din alocaţia copiilor, cu 392 de lei lunar

de Anca SIMINA
Unul dintre cei mai importanţi sponsori declaraţi ai PSD, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, reţinut azi de DNA, a donat partidului, în 2013, 36.000 de lei în trei tranşe. Aşa cum arată veniturile sale declarate oficial, familia Duicu ar fi rămas să supravieţuiască cu numai 392 de lei lunar, incluzând aici alocaţia celor doi copii. În realitate, Duicu controlează, potrivit unor surse politice, două televiziuni în Mehedinţi şi este în spatele benzinăriilor din judeţ.

Reţinut în această dimineaţă de procurorii DNA pentru 6 infracţiuni de corupţie, PSD-istul Adrian Duicu este preşedintele de Consiliu Judeţean care a supravieţuit, oficial, în 2013, din alocaţia copiilor şi o parte din salariul soţiei. Veniturile sale asumate se rezumă la doar 40.696 de lei pe an. Cu toate acestea, Duicu figurează ca fiind unul dintre principalii sponsori persoane fizice ai PSD, cu 36.000 de lei, donaţi numai în 2013.

Din informaţiile obţinute de gândul, în realitate, preşedintele CJ Mehedinţi ar controla două televiziuni în judeţ - Tele 2 Drobeta şi TV Charisma, cea din urmă achiziţionată în urmă cu doi ani - şi este în spatele benzinăriilor din zonă.

Duicu are în partid susţinerea preşedintelui executiv Liviu Dragnea, cu ajutorul căruia a şi promovat în ultimii ani. Este însă de notorietate şi faptul că liderul PSD, Victor Ponta, obişnuieşte ca, de câte ori se află în Caraş-Severin, să se oprească la casa din Topleţ a familiei lui Duicu de unde a fost de altfel ridicat astăzi preşedintele CJ.

Situaţia financiară hilară a preşedintelui CJ

Dacă procurorii îl acuză de fapte de corupţie, din propriile declaraţii ale preşedintelui CJ Mehedinţi ar rezulta că liderul PSD şi-a întreţinut familia anul trecut cu doar 392 de lei pe lună.

Astfel, veniturile însumate ale familiei Duicu, aşa cum apar în declaraţia de avere depusă în iunie 2013 de către preşedintele CJ, însumează 40.692 de lei, incluzând aici alocaţia anuală la care au dreptul cele două fiice ale sale.

Adrian Duicu susţine că nu primeşte decât indemnizaţia de consilier judeţean PSD şi pe cea de preşedinte al CJ, soţia sa având, ca administrator la INVERST PETROLEUM IMPEX SRL, un venit anual de 10.536 de lei, adică 880 de lei pe lună.


Veniturile familiei Duicu 2013, potrivit ultimei declaraţii de avere a preşedintelui CJ, Adrian Duicu, din iunie 2013

ÎNTREAGA AVERE DECLARATĂ DE ADRIAN DUICU

Cu toate acestea, Adrian Duicu a găsit resursele financiare pentru a plăti cotizaţii oficiale la PSD de 36.000 de lei anul trecut, în trei tranşe: una în iuna ianuarie şi altele două în aprilie 2013. Suma figurează în centralizatorul asumat de partid şi publicat luni în Monitorul Oficial.


Donaţiile însumând peste 10 salarii minime brute către PSD, în 2013. Sursa: Monitorul Oficial

Un calcul aritmetic simplu arată că familia Duicu a renunţat la peste 88% din veniturile sale transparente în favoarea PSD.

Averea nedeclarată a familiei Duicu şi relaţiile politice ale liderului PSD

Depusă simultan, cea mai recentă declaraţie de interese a preşedintelui CJ nu include participarea în activitatea niciunei societăţi comerciale. Adrian Duicu menţionează doar funcţiile sale politice de secretar executiv al PSD şi lider al filialei Mehedinţi. Ulterior, în noiembrie, a fost ales, în plus, preşedinte al Ligii aleşilor locali ai PSD.

INTERESELE ASUMATE DE ADRIAN DUICU

Informaţiile obţinute de gândul din surse politice indică faptul că preşedintele CJ Mehedinţi are controlul a două dintre televiziunile locale - este vorba despre Tele 2 Drobeta şi despre TV Charisma - şi este omul din umbră al reţelei de benzinării din judeţ.

De altfel, începuturile sale în PSD, în 2001, au coincis cu numirea sa în funcţia de director al sucursalei Mehedinţi a companiei Petrom. La vremea respectivă, Adrian Duicu era susţinut de Eugen Nicolicea, actualul ministru UNPR pentru Relaţia cu Parlamentul, pe care l-a debarcat ulterior de la şefia filialei, împiedicându-l inclusiv să candideze din partea PSD în colegiul în care era ales deputat. Scandalul din PSD Mehedinţi s-a încheiat cu excluderea lui Nicolicea şi consolidarea puterii lui Duicu. Acesta nu a candidat însă la preşedinţia CJ decât în 2012, câştigând-o.

În interiorul PSD, ascensiunea lui Adrian Duicu s-a bazat pe sprijinul lui Liviu Dragnea, dar şi pe cel al lui Victor Ponta. Este de altfel de notorietate faptul că preşedintele PSD obişnuieşte ca, de câte ori se află în Caraş-Severin, să se oprească la casa din Topleţ a familiei lui Duicu de unde a fost de altfel ridicat astăzi preşedintele CJ.

În urmă cu o săptămână, premierul l-a numit în funcţia de subprefect de Mehedinţi, ocupată până acum de un liberal, pe un apropiat al lui Duicu. Funcţia i-a revenit lui Felix Manta, finul de cununie al lui Duicu, numit până acum într-un alt post cu susţinere politică, cel de şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Mehedinţi.

Ieri, Victor Ponta a evitat însă să facă orice comentariu legat de situaţia colegului său de partid. "Nu pot să comentez, m-aţi criticat mereu că comentez de justiţie. Nu pot să comentez", s-a eschivat premierul.

 

preşedinte al biroului Ligii aleşilor locali ai PSD (noiembrie 2013)

Citeste mai mult: adev.ro/n3ewdf

 

Anca Simina este redactor al ziarului Gândul

 


 

 

58 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 Situaţia financiară hilară a preşedintelui CJ 3.04.2014 17:52

Vrem sa stim si despre situatia financiara a fostului presedinte Basescu, el de unde a avut bani sa cumpere 290 ha?

 
#2 coco 3.04.2014 17:59

Cine este din zona CUNOASTE acest pur adevar !! Ramane sa fie ''dovedit'' !! Daca se doreste aflarea adevarului..,se poate realiza acest lucru !! CEL MAI IMPORTANT LUCRU IN ASTFEL DE SITUATII AR FI CONFISCAREA AVERII DOBANDITE FRAUDULOS! Atunci sa vedeti bani la buget, diminuarea taxelor pentru majoritatea populatiei care si asa este saraca si suporta greu orice bir nou ???!!!NU ESTE SOLUTIE
PROFITABILA ACEEA DE AI ARESTA ! CONFISCAREEEEE, DA !!!

 
#3 Pe cand si baronul de Teleorman? 3.04.2014 17:59

Pe cand si baronul de Teleorman?

 
#4 Timur 3.04.2014 18:01

Nu pentru salarii se inghesuie ei sa prinda loc pe scaune cat mai in fata.Cat castiga legal pe luna e doar maruntis in portofel pentru astia.Banii seriosi ai fac prin trafic de influenta si ciupirea banului public prin diverse metode.De asta e asa mare inghesuiala la troaca numita putere.Ce sa spun domnule...A trait lunar cu 392 cu nevasta si doi copii pentru ca a donat 80 la suta din castiguri partidului.:))))))Suma de 392 de lei nu i ajunge nevestesei pentru vopsitul parului de cateva ori pe luna.Pana si un cersetor de etnie care se respecta se uita cu dispret la aceasta suma cand el castiga pe zi minim 100 de euro pe strazile din Europa .

 
#5 MonteCristo 3.04.2014 18:09

Nu le mai ziceti baroni acestor borfasi, ziaristi de 2 parale ce sunteti. Ei sunt doar bulibasa de Mehedinti, bulibasa de Vrancea, de Constanta, de Teleorman etc.

 
#6 Silviu 3.04.2014 18:10

Pe cand si la Vaslui niste perchezitii ?

 
#7 CasaNova 3.04.2014 18:13

@MonteCristo, nr. 6 : Exista si bulibasa de Strehaia, de Ivesti, de sectoru 5 , de Zambacian etc.

 
#8 evros 3.04.2014 18:14

Oameni rai si fara suflet, voi nu vedeti ce slab si amarat este omul? E vai de el, i se vad oasele fetei, este cocosat de foame! Sunt tare curios ce avere are porcul asta , imbuibat , umflat ca un ardei umplut? La puscarie cat incape, averea luata, sa ramana sa manance el si familia lui ce mananca un om din tara asta spoliata de toti hotii indiferent de partidul din care face parte.Apropo, dihania aia de Ioana Basecu cand va da socoteala de banii castigati aiurea, sub tutela "Piesei de 99"( stiti cine este in mafie?).

 
#9 Vlad 3.04.2014 18:28

@Situaţia financiară hilară a preşedintelui CJ
Frate tie ti-a spalat creieru PSD-ul si Antena 3, Deschide ochii si vezi in ce tara traiesti. Treaba cu Basescu este o diversiune.

 
#10 Lex 3.04.2014 18:36

@Vlad
Pentru IQ-ul tau egal cu numarul care-l porti la incaltaminte, ar fi bine sa rogi persoana care a postat in numele tau sa-ti citeasca sursa finantarii. Poate o schita cu o bucata de lemn pe nisip ti-ar usura puterea de intelegere.

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O judecătoare din România s-a ”trezit” cu 10.000 de euro în poşetă. Este incredibil cum a încercat să se justifice în faţa procurorilor